Uimitorul pește cu… capul transparent care trăiește în adâncurile Oceanului Pacific

 

Acest pește uimitor trăiește la adâncimi foarte mari în Oceanul Pacific. Are capul transparent iar ochii sunt capabili de a se deplasa în interiorul acestuia pentru a putea vedea în diferite direcții. Această capacitate este una dintre abilitățile prin care peștele se poate feri de prădători. Mediul în care trăiește nu dispune de multă lumină însă el poate observa de la mare depărtare siluetele care se aproprie din adâncul apei.

Peștele face parte din specia Macropinna Microstoma și a fost descoperit încă din anul 1939, însă primele fotografii și filmări ale acestei ființe misterioase din adâncuri au fost realizate în anul 2004. Atinge dimensiuni de doar 15 centimetri lungime și își petrece majoritatea timpului stând nemișcat pe fundul apei unde se hrănește cu alte viețuitoare mai mici.

Ochii sunt de un verde strălucitor, iar cercetătorii cred că această nuanță este de fapt o formă de filtru pentru lumină, permițându-i acestuia să ignore lumina Soarelui și să observe mai bine bioluminiscența dată de pești mici și meduze, mâncarea sa preferată.

Iată și o filmare interesantă ce surprinde abilitățile acestui pește uimitor:

Citiți și:

Delfinii și balenele au un limbaj de o extraordinară complexitate și dezvoltă raporturi sociale ce se aseamănă celor umane!

Fenomenul uimitor din Galapagos: a apărut o nouă specie într-un interval de timp extrem de scurt

 

yogaesoteric
23 septembrie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More