Uleiul de magneziu aplicat cutanat este factor de longevitate

Importanța magneziului

Magneziul este indispensabil în 300 de reacţii biochimice esenţiale pentru trupul uman, fiind unul dintre elementele cele mai importante din organism. Pielea are cel mai mare grad de absorţie a magneziului, chiar de 10 ori mai mare decât la nivelul intestinelor, fără a avea efect secundar. Magneziul aplicat transdermal are beneficii de sănătate fără egal, fie că este aplicat pe piele (ca atare sau diluat), fie că este turnat în apa de baie. Uleiul de magneziu este un miracol şi s-a reuşit gestionarea durerilor de spate şi musculare cu ulei de magneziu aplicat transdermic pe piele, la foarte mulţi oameni.

Administrarea transcutanată

Administrarea magneziului pe cale transdermală este cea mai importantă cale de a creşte nivelul de magneziu din organism.

  • Ajută la transportul prin membrana celulară a multor substanţe biologic active: oxid nitric, calciu, magneziu, cupru, zinc, fosfor, sodiu etc.
  • Dă un aspect catifelat pielii după aplicare.
  • Nu este iritant; în cazul aplicării după bărbierit dă o uşoară senzaţie de usturime. Este normal.
  • Se poate folosi de adulţi şi de copii, inclusiv de către femeile însărcinate sau care alăptează.
  • Se poate folosi ca ulei de masaj pentru efectul relaxant. În plus, alină durerea.
  • Femeile însărcinate pot beneficia de uleiul de magneziu, de la concepţia fătului şi până la naştere.
  • Aplicarea uleiului de magneziu în timpul sarcinii protejează femeia împotriva osteoporozei şi creşte toleranţa la durere, făcând naşterea mai uşoară.
  • Uleiul de magneziu este indicat să fie aplicat pe piele pe tot parcursul anilor de creştere la copii şi adolescenţi, până la vârsta adultă, pentru protejarea împotriva apariţie osteoporozei mai târziu.
  • Copii nervoşi, iritabili, hiperactivi, cu ADHD sau chiar cu autism au deficit de magneziu, şi studiile au arătat că ei pot beneficia de efectele benefice ale uleiului de magneziu.
  • Magneziul poate ajuta la creşterea sintezei hormonilor anabolici, deci la formarea masei musculare, creşte capacitatea de efort, relaxează muşchii după un efort susţinut şi reface starea generală fizică şi psihică, aplicat prin masaj. În timpul exerciţiilor fizice, metabolismul este accelerat, cerinţa de magneziu creşte şi implicit apare nevoia de suplimentare cu magneziu. Aplicarea transdermală a uleiului de magneziu influenţează benefic performanţa sportivilor, prin scăderea nivelului de acid lactic.

Manifestări clinice ale deficitului de magneziu

Lipsa de magneziu se află la baza multor boli, el este mult mai important decât calciul, potasiul sau sodiul şi în plus le reglează pe toate trei.

Când magneziul este deficitar în organism, pot apare boli ale tiroidei, boli de rinichi, greaţă, vărsături, insomnie, nervozitate, iritabilitate, atacuri de panică, depresie, tulburare bipolară, stare de oboseală cronică nejustificată, sensibilitate excesivă la durere, la zgomote puternice, la lumină, dureri precordiale, amorţeli, furnicături, crampe musculare, dureri osoase, hiperventilaţie (respiraţie rapidă, superficială), schimbări bruşte de comportament cauzate de activitatea electrică excesivă şi anormală din creier, modificări de personalitate, sindrom premenstrual, rezistență la insulină, palpitaţii, chiar şi moarte subită.

Deficitul de magneziu nu este diagnosticat deoarece nu apare în analize. Doar 1% din magneziul organismului este stocat în sânge, 50% se găseşte în oase, iar cealaltă jumătate se găseşte în principal în interiorul celulelor (în ţesuturi şi organe).

Milioane de oameni (50%) suferă de deficit de magneziu fără să ştie aceasta.

Nu există boală cunoscută care să nu fie asociată cu un deficit de magneziu. El este cel mai necesar pentru menţinerea stabilităţii electrice a fiecărei celule din organism. Este necesar pentru creier, pentru producerea de enzime specifice detoxifierii şi pentru producerea de energie necesară detoxifierii celulare.

Deoarece deficitul de magneziu nu se diagnostichează, este trecut cu vederea. Milioane de oameni suferă inutil sau sunt trataţi cu medicamente scumpe, când simptomele lor ar putea fi rapid şi ieftin rezolvate cu ulei de magneziu, aplicat cutanat. Aplicarea cutanată a acestui produs evită limitarea absorbţiei realizată pe cale orală, căci pulverizat direct pe piele începe să fie transportat spre ţesuturile care au cea mai mare nevoie de el. Absorbit chiar la nivelul sistemului circulator, el va fi distribuit în întregul organism.

Ai acnee, psoriazis, eczeme, herpes zoster? Uleiul de magneziu te ajută în aceste afecţiuni cutanate. Mecanismul este stimularea imunităţii prin rezolvarea deficienței nutriţionale. În cazul herpesului zoster, elimină virusul şi atenuează durerea.

Ai faringită, amigdalită, răceli, conjunctivite, otite, gastro-enterite, răni infectate? Magneziul aplicat direct pe piele te ajută prin stimularea imunităţii locale şi generale.

Aplicarea magneziului transdermal este importantă şi în strategia tratamentului pentru cancer, căci reduce toxicitatea chimioterapiei şi radioterapiei, ambele linii terapeutice scăzând magneziul intracelular. Este nevoie de 4 luni de aplicaţii zilnice, pentru a ajunge la un nivel intracelular apropiat de cel normal. Uleiul de magneziu poate fi utilizat în aplicaţii cutanate şi ca protecţie împotriva maladiei canceroase de către persoanele sănătoase sau de cele care au în familie antecedente de tumori maligne.

Citiți și:
Legătura dintre stres, magneziu și boli
Organismul are nevoie de elemente minerale naturale. Aflaţi ce este necesar să mâncaţi ca să fiţi sănătoşi
Topinamburul, un medicament natural de excepţie!

 

 yogaesoteric
27 aprilie 2021

 

 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More