Uleiul esenţial de tămâie distruge celulele canceroase şi stimulează sistemul imunitar

 

Uleiul esenţial de tămâie are o aromă balsamică, dulce, caldă, cu puternice efecte revigorante. Ajută la conştientizarea şi intensificarea legăturilor spirituale, la calmare, reducerea stresului şi atenuarea blocajelor emoţionale.

Tămâia reprezintă o componentă valoroasă din produsele de îngrijire a pielii îmbătrânite şi uscate, iar vechii egipteni o utilizau în măştile de întinerire. Dar tămâia are şi efecte terapeutice, având proprietatea de a stimula sistemul imunitar şi poate chiar să distrugă celulele canceroase, aşa cum au arătat câteva studii.

Unul dintre cele mai importante studii recente a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea din Leicester, Anglia, în 2013. Cercetătorii au descoperit că acidul acetil-11-ceto-beta-boswellic (AKBA) a ţintit şi a distrus celulele canceroase ovariene. Constatările au fost deosebit de semnificative pentru că au arătat că AKBA a avut acest efect chiar şi pentru pacientele cu cancer ovarian în stadiu avansat, nu doar în studiile de laborator efectuate pe celule izolate.

„Tămâia este luată de mulţi oameni, neavând efecte secundare cunoscute”, a declarat cercetătorul principal Kamla Al-Salmani. Această constatare are un potenţial enorm pentru un viitor studiu clinic şi, astfel, pentru dezvoltarea unui tratament suplimentar pentru cancerul ovarian.

Un alt studiu publicat în BMC Complementary and Alternative Medicine în 2009 a constatat că tămâia poate declanşa moartea celulelor canceroase ale vezicii urinare prin activarea mai multor căi celulare diferite. Un alt studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea Nihon din Tokyo şi publicat în Biological and Pharmaceutical Bulletin, a arătat că mai multe componente chimice ale tămâiei au reuşit să omoare trei linii celulare separate de celule neuroblastomice. Acelaşi studiu a constatat, de asemenea, că tămâia a inhibat creşterea virusului Epstein-Barr. Alte studii au arătat că tămâia poate distruge cancerul de creier, sân, colon, pancreas, prostată şi stomac.

Proprietăţile anti-canceroase ale tămâiei provin, parţial, din efectele sale puternice asupra sistemului imunitar. Un studiu realizat de cercetătorii de la Centrul Medical al Universităţii Baylor, a constatat că tămâia acţionează asupra genelor care ajută la reglarea sistemului imunitar, ducând la moartea celulelor canceroase. Un alt studiu, publicat în Phytotherapy Research, a constatat că şoarecilor cărora li s-a administrat tămâie au prezentat creşteri ale câtorva markeri cheie ai funcţiei imunitare, în principal nivelurile de celule albe din sânge (limfocite).

Numeroase studii au confirmat că tămâia este un puternic antiinflamator. Aceasta poate explica în parte utilitatea sa în combaterea infecţiilor şi în tratarea afecţiunilor autoimune, cum ar fi astmul, artrita reumatoidă şi boala inflamatorie intestinală. Tămâia poate fi de asemenea folosită pentru a vindeca pielea, inclusiv în caz de acnee şi cicatrici.

Tămâia poate fi luată sub formă de ulei esenţial nediluat aplicat pe piele sau intern, câteva picături sub limbă. De asemenea, tămâia poate fi şi inspirată pe cale aeriană. Există numeroase specii de tămâie, inclusiv Boswellia carteri, Boswellia serrata şi Boswellia sacra. Toate cele trei specii au prezentat efecte anti-canceroase puternice în testele ştiinţifice.

Citiți și:

Planta care se spune că ar ucide 98% din celulele canceroase în 16 ore

Cancerul – oglindă a afectării psihice negative şi problemă de sănătate publică

Anca Sigartău s-a vindecat de cancer prin post. «Pe citostatice, tumora a crescut 8 cm în 3 săptămâni. Avea o viteză… într-un fel, exploda!»

 

yogaesoteric
6 decembrie 2020


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More