Un binecunoscut condiment s-ar putea afla la baza tratării cancerului

 

Oregano este un binecunoscut condiment des utilizat în bucătăriile din Italia, Spania, America Latină, Turcia şi Grecia, datorită gustului său uşor mentolat, care dă o savoare deosebită mâncărurilor. Însă mai puţin cunoscute sunt proprietăţile curative ale acestei plante aromatice. Planta conţine o substanţă activă care are proprietăţi impresionante. Componenta activă din oregano care este responsabilă cu aceste beneficii extraordinare pentru sănătate se numeşte carvacrol.

Carvacrolul are capacitatea de a distruge învelişul norovirus-ului (un virus care afectează sistemul digestiv), acest virus fiind unul foarte contagios, uneori fatal.

Cercetările doctorului Kelly Bright, de la Universitatea din Arizona, indică faptul că substanţa carvacrol ar putea fi utilizată ca dezinfectant. Datorită capacităţii carvacrolului de a distruge proteinele de pe suprafeţele viruşilor, este puţin probabil că noroviruşii pot deveni rezistenţi faţă de această substanţă. Aceste descoperiri sunt importante în mod special întrucât carvacrolul ar putea fi folosit la dezinfectarea şcolilor, spitalelor şi grădiniţelor, unde acum este folosit clorul, iar norovirusul este frecvent întâlnit.

Însă datele cele mai interesante care au fost obţinute, indică faptul că acest compus are efect anti-tumoral asupra metastazelor cancerului mamar. Din analizele întreprinse a reieşit că substanţa carvacrol accelerează distrugerea celulelor canceroase. Aceleaşi rezultate au fost obţinute şi cu celulele de cancer de prostată. Supriya Bavadekar, profesor asistent la facultatea de Farmacie a Universităţii Long Island, a declarat că au testat diverse concentraţii de carvacrol pe celule de cancer de prostată, iar rezultatele sunt mai mult decât promiţătoare, celulele bolnave fiind inhibate complet.

Uleiul esenţial de oregano mai este cunoscut şi pentru capacitatea lui de a distruge negii. Uleiul esenţial de oregano este extrem de puternic, iar nediluat poate să ardă pielea. Când folosim ulei de oregano pentru îndepărtarea negilor este necesar să îl diluăm cu ulei de măsline sau de nucă de cocos, 5 picături de ulei de oregano la 20 de picături de ulei de măsline. Uleiul obţinut se aplică de două ori pe neg până când acesta se va usca.

Citiți și:

Uleiurile volatile naturale, un minunat mijloc de susţinere, îmbunătățire şi ajutorare a sănătăţii

Uleiul natural de cocos ucide 93% dintre celulele cancerului de colon în 48 de ore

 

yogaesoteric
6 februarie 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More