Un caz școală de corupție. Este un scandal chiar mai mare decât Watergate

Pentru a înțelege cât de mare e corupția în SUA, azi avem un caz școală. Nu e vorba de un caz oarecare, ci unul despre care se spune răspicat că este un scandal chiar mai mare decât Watergate. Însă, aşa cum ne-am obişnuit, „presa independentă” de peste Ocean tace ca porcu-n păpuşoi, asta în condiţiile în care e vorba despre o manipulare impardonabilă a pieţelor.

Chiar şi copiii ştiu că forurile de decizie pot influenţa cu uşurinţă pieţele financiare. Şi nu doar forurile respective, ci chiar presa. Într-un articol recent am arătat cum Bloomberg, pe 4 februarie, a manipulat ordinar dând o ştire falsă conform căreia Rusia a atacat Ucraina [războiul a început pe 24 februarie, n.n.]. Însă, aşa cum veţi vedea, respectiva potlogărie este una măruntă pe lângă ceea ce vă voi prezenta azi.

Un grup anonim intitulat „Occupy the FED” publică într-un articol pe Stubstack o informaţie care lasă cu gura căscată orice borfaş al lumii acesteia, anume că şeful FED a tranzacţionat în timpul perioadei de interdicţie. În conformitate cu regulamentele FED, oficialilor de rang înalt le este interzis să tranzacţioneze titluri în perioada care începe cu două săptămâni înainte de şedinţa FMOC şi se termină după ziua finalizării şedinţei. Evident că lui Powell nu i-a păsat de reglementare şi a tranzacţionat în interes propriu.

Individul însă nu e la prima abatere. I se tot rupe de reglementări şi-şi „protejează” investiţiile personale beneficiind de informaţii privilegiate. Asta e interzis peste tot în lume! Pe tiripliciul ăsta însă nu-l poate opri nimic. Cei de la „Occupy the FED” au constatat că potlogăriile au început să fie făcute încă din 2015, iar pentru a-şi ascunde urmele a raportat fals, încălcând reglementările federale.

Poate că cei care nu sunt apropiaţi de piaţa de capital nu înţeleg prea bine fenomenul. Acestora le voi spune că ceea ce a făcut el este echivalentul unui jaf la drumul mare. Pur şi simplu nu poţi face aşa ceva! Sunt legi care pedepsesc asta chiar şi-n ţările cu o piaţă de capital subdezvoltată.

Dacă însă vă imaginaţi că Powell e un caz singular, vă înşelaţi. Fostul preşedinte al FED Dallas, Robert Kaplan, preşedintele FED Boston, Eric Rosengren, şi vicepreşedintele FED Richard Clarida au demisionat din acelaşi motiv şi nimeni nu i-a deranjat până acum. Băieţii ăştia au făcut milioane de dolari tranzacţionând pe baza informaţiilor pe care le aveau din interior. Nu mai vorbim că-n unele cazuri au votat reglementări cu gândul strict la portofoliul personal (vezi aici scandalul cu obligaţiunile municipale deţinute de Powell). Nimic nu-i deranjează.

Şi ca să fie treaba treabă, la 4 februarie 2022, Federal Reserve Board l-a numit pe Jerome H. Powell în funcția de președinte pro tempore, în așteptarea confirmării de către Senat pentru un al doilea mandat de președinte al Consiliului guvernatorilor. Probabil ca premiu pentru jigodita cronică de care a dat dovadă.

Vă dau toate aceste exemple pentru a înţelege că SUA nu mai au niciun fundament. Pur şi simplu acolo e o gaşcă a cărei corupţie e atât de mare încât nici lor nu le vine să creadă. Ce se petrece când o ţară devine atât de coruptă, ştim bine de la istorie. Hoţia nu se lasă nerăzbunată, dar, din păcate, prăbuşirea produce daune colaterale serioase. Iată vremurile pe care le trăim acum.

Autor: Dan Diaconu

Citiți și:
Corsarii Big Tech, Big Pharma și Big Finance sunt atât de mari, au atât de multă putere și susținere… încât le suntem toți captivi!
Am toate motivele din lume să detest corupții

 

yogaesoteric
11 aprilie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More