Un nou documentar dezvăluie că medicilor din Wuhan li s-a spus să mintă în legătură cu focarul de coronavirus

Un documentar realizat de ITV dezvăluie că medicilor din Wuhan, China, li s-a spus să nu zică nimic în legătură cu focarul de coronavirus. Documentarul prezintă imagini sub acoperire ale profesioniștilor din domeniul medical care au asistat la unele dintre primele cazuri de infecţie covid-19, imagini care au fost filmate în secret de un jurnalist.

În filmări, medicii spun că nu au nicio îndoială cu privire la cât de periculos era virusul, dar au fost obligați să păstreze tăcerea. Un medic, a cărui față este încețoșată pe film, a spus: „Cu toții am simțit că nu ar trebui să existe nicio îndoială cu privire la transmiterea de la om la om”.

În clip, medicii susțin, de asemenea, că au fost conștienți de decese încă de la sfârșitul lunii decembrie 2019. Un alt medic a menționat: „De fapt, la sfârșitul lunii decembrie sau începutul lunii ianuarie [2020], ruda cuiva cunoscut a murit de acest virus. Mulți dintre cei care locuiau cu el au fost, de asemenea, infectați, inclusiv oameni pe care îi cunosc.”

Vorbind în perioada în care în Wuhan a fost ridicată carantina, experții detaliază, de asemenea, o acoperire a cazurilor de către autoritățile guvernamentale chineze, la începutul focarului.

Un medic a spus: „Știam de acest virus transmis de la om la om. Dar când am participat la o ședință de spital, ni s-a spus să nu vorbim. Liderii provinciei le-au spus spitalelor să nu spună adevărul”.

Medicii au susținut că autoritățile știau că sărbătorile de Anul Nou din ianuarie vor accelera viteza de propagare a virusului, adăugând: „Autorităţile au sugerat la nivel de oraș că oamenii nu ar trebui să meargă mai departe, dar au făcut-o pentru că un astfel de comportament ar reprezenta o societate armonioasă și prosperă.“

Documentarul include, de asemenea, un interviu cu dr. Yin-Ching Chuang de la Rețeaua de prevenire și tratament a bolilor infecțioase din Taiwan, care a luptat pentru ca el și echipa sa să ajungă la Wuhan pentru a afla dacă există transmisie de la om la om – ceea ce autoritățile chineze au negat.

Dr. Chuang a explicat: „În timpul ședinței, am pus multe întrebări, şi fără să intenţioneze aceasta, în cele din urmă au spus: «Nu se poate exclude transmisia limitată de la om la om». La două săptămâni după declanșarea oficială a focarului, potențialul de transmitere de la om la om nu era încă anunţat public.

Cât de mare a fost această epidemie? Câți pacienți au fost afectați? Nu știam. Numai ei știau aceasta.

De ce China nu a informat mai devreme alte țări despre această problemă de transmisie la om la om?

Cred că pandemia ar fi putut fi evitată la început dacă China ar fi fost transparentă în ceea ce privește focarul și ar fi furnizat rapid informațiile necesare lumii.”

 

Citiţi şi:
Le Figaro: China trage sforile la OMS. Ghebreyesus, fost membru al Partidului Comunist Etiopian
Femeie arestată în Anglia pentru că a filmat un spital gol

 

 

yogaesoteric
12 aprilie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More