Un ofițer ceh a înapoiat medaliile oferite de NATO spunând: «Sunteți niște criminali!»

 

Un locotenent-colonel ceh, Marek Obrtel, în vârstă de 49 de ani, a înapoiat recent medaliile primite de la NATO în urma participării sale la acțiunile din Afghanistan. El este de părere că în Kosovo a avut loc un genocid împotriva sârbilor, provocat de Occident. De asemenea, cehul susține că Alianţa Nord-Atlantică este „o organizaţie criminală”.

„În Kosovo s-a comis un genocid împotriva sârbilor, pe care l-a provocat Occidentul şi, de aceea, eu am în mine un sentiment de tristeţe, amărăciune şi dezamăgire, pentru că am făcut parte din acţiunile NATO. Am fost martor şi am văzut cum mafioţii drogurilor devin distinşi reprezentanţi ai aşa-numitului stat Kosovo, şi cum criminalii în masă ajung eroi. Kosovo este o mare tragedie europeană, care s-a petrecut în casa noastră, în Europa, care a permis, mai bine spus a provocat genocidul”, a spus Obrtel, într-un interviu acordat cotidianului sârb Vecernje novosti, citat de Agenția Rador.

Obrtel, un medic militar care, după ce a participat la numeroase misiuni în jurul lumii a decis să înapoieze medaliile NATO, a explicat modul în care Alianța atacă state care, indiferent de motiv, devin incomode, indisciplinate, nu au o atitudine „adecvată”.

„În primul rând, în interior se duc campaniile media, colorate cu revoluţii, atacuri în punctele cele mai sensibile, diviziuni etnice sau diferenţe religioase. Mai simplu spus, sunt destabilizate. Apoi vine NATO cu unităţile ei speciale, urmată de organizaţiile umanitare şi misiunile de observare, ca pretinși protectori ai drepturilor şi libertăţilor omului. Imediat după apar «businessmenii» care încep să reconstruiască ţara, respectiv să-şi realizeze interesele lor”, a afirmat Obrtel.

El a apreciat şi că Bosnia-Herţegovina „a mers ceva mai bine decât Kosovo”.


Citiți și:

În spatele războiului din Kosovo s-au aflat interese economice şi politice importante

În 2000, trupele NATO au preluat controlul asupra unui uriaş complex minier din Kosovo, conform planului Soros

Dezvăluirile unui fost agent CIA: Am primit milioane de dolari ca să dezmembrăm Iugoslavia

 

yogaesoteric
26 iunie 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More