Un psihiatru american a demonstrat că reîncarnarea există! Cazul halucinant al unui călugăr indian…

 

Oricât ar părea de fantezistă pentru unii, ideea reîncarnării a fost susţinută şi de psihiatrul american Ian Stevenson, profesor la Universitatea de Medicină din Virginia, recunoscut în întreaga lume pentru studiile sale ample asupra fenomenului.

După 40 de ani de cercetări și după ce a realizat mii de experimente prin metoda regresiei, profesorul Stevenson a ajuns la concluzia că emoţiile, amintirile, afecţiunile şi chiar rănile şi cicatricile de pe trupul uman se pot transmite dintr-o viaţă în alta. Subiecţii săi au fost în marea lor majoritate copii, căci, conform ipotezei sale, copiii cu vârste cuprinse între patru şi maximum zece ani au amintiri din din alte vieţi care se activează spontan, reuşind să ofere informaţii detaliate despre acestea.

La începutul anilor ’60 teoria sa a fost respinsă total de către majoritatea oamenilor de ştiinţă, dar treptat profesorul Stevenson a demonstrat că aşa-numitele „fantezii” ale copiilor supuşi studiului nu sunt simple poveşti, ci fapte cât se poate de reale.

În cartea intitulată Reîncarnare şi biologie (Reincarnation and Biology), publicată în anul 1997, psihiatrul american relatează, printre altele, cazul unui băieţel indian în vârstă de şase ani, care în mod uimitor îşi amintea în nuanţe vii amănunte dintr-o altă viaţă.

Încă de când avea trei ani, copilul povestea neîncetat despre faptul că locuise în munţi, împreună cu mulţi fraţi. Adesea, spre surprinderea părinţilor, spunea că semnul din naştere ce îl purta pe piept, în zona inimii, îl arde. Îşi amintea că era strigat pe numele de Agni, că avea vopsit pe frunte un cerc roşu, că purta straie aurii şi un turban în jurul capului.

Introdus în stare de hipnoză de profesorul Stevenson, băiatul descrisese până în cele mai mici detalii locul unde trăise. Urmând indicaţiile geografice ale copilului, savantul american a pornit într-o incursiune pentru a depista dacă informaţiile relatate erau reale sau inventate. Astfel, Stevenson a descoperit că băiatul vorbea despre o mănăstire de călugări din munţii Antara Gange situată în regiunea Karnataka din sud-vestul Indiei. Ajungând la templu şi obţinând acordul călugărilor de a cerceta arhivele, Stevenson a descoperit că într-adevăr în urmă cu 30 de ani în mănăstire existase un călugăr cu numele de Agni şi că acesta murise în urma unui infarct!

Citiți și:

Un băieţel îşi aminteşte viaţa sa anterioară

Reîncarnarea – realitate sau ipoteză?

 

yogaesoteric
28 noiembrie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More