Un raport al guvernului britanic confirmă că persoanele vaccinate au șanse mai mari să moară din cauza variantei Delta, decât persoanele nevaccinate

Contrar îndrumărilor guvernului american, care își sfătuiește neîncetat cetățenii să se vaccineze împotriva amenințărilor reprezentate de periculoasa variantă Delta a virusului covid-19, un raport al guvernului britanic sugerează că vaccinarea ar putea să nu fie atât de eficientă pe cât se aștepta, relatează The BL.

Varianta Delta a apărut pentru prima dată anul trecut în India. Aceasta a devenit o tulpină dominantă în Marea Britanie, precum și în SUA.

În timp ce Fauci a văzut în această variantă o oportunitate de a îndemna cât mai mulți americani să se vaccineze pentru a „zdrobi epidemia”, o informare a guvernului britanic sugerează că vaccinarea ar putea să nu fie o soluție atât de bună.

În memoriul intitulat „Variantele SARS-CoV-2 îngrijorătoare și variante în curs de investigare în Anglia”, care a studiat toate tulpinile cunoscute ale coronavirusului, s-a constatat că riscul ca persoanele imunizate să moară din cauza variantei Delta erau de 3,25 ori mai mari decât în cazul celor nevaccinate.

Din graficul furnizat de memoriu reiese că vaccinurile i-ar putea proteja pe cei care și le-au făcut de contractarea variantei, în rândurile acestora înregistrându-se doar 7.235 de cazuri, în comparație cu persoanele nevaccinate, la care incidența a fost de aproximativ 7,4 ori mai mare, cu 53.822 de cazuri.

Cu toate acestea, atunci când se analizează ratele de mortalitate la cele două grupuri, în cazul persoanelor vaccinate rata de mortalitate a fost mult mai mare. Dintre cei 53.822 de pacienți nevaccinați infectați cu virusul Delta, doar 44 au fost confirmați morți, ceea ce echivalează cu 0,08% rată de mortalitate.

Dar în grupul de 27.192 de pacienți vaccinați (care include atât persoanele complet vaccinate cât și pe cele care au primit doar o doză de vaccin), s-au înregistrat 70 de decese, adică o rată de mortalitate de 0,26%. Decesele au fost mai numeroase în rândul celor complet vaccinați, cu 50 de cazuri.

Într-un articol publicat de Humans are Free, care citează din briefingul 16 al aceluiași document al guvernului britanic, se concluzionează că variantele coronavirusului au fost considerate „destul de puțin problematice la început”, dar vaccinurile ar putea răsturna situația.

După cum se pare, substanțele chimice experimentale de terapie genică fac sistemul imunitar uman mai predispus la moarte subită în urma expunerii la germenii covid decât în cazul în care sistemul imunitar ar fi fost lăsat pur și simplu să-și facă treaba în mod natural, fără intervenții farmaceutice”, se arată în raport.

De asemenea, publicația a citat-o pe Stephanie Seneff, cercetătoare la MIT, care a presupus că vaccinurile ar putea provoca daune sistemului imunitar, făcând o persoană mai vulnerabilă la boală, un fenomen numit ameliorare dependentă de anticorpi sau ADE.

Mi se pare plauzibil ca specificitatea de rază laser a anticorpilor induși să fie compensată de o slăbire generală a imunității înnăscute”, spune Seneff. „De asemenea, bănuiesc că derularea campaniilor masive de vaccinare poate accelera ritmul în care tulpinile mutante rezistente la vaccin devin dominante printre toate tulpinile SARS-Co-V2 [coronavirus].

Citiți și:
Raport oficial al Guvernului Marii Britanii privind „varianta Delta”: Vaccinații mor de variantele covid în număr mult mai mare față de persoanele nevaccinate
Un studiu din Israel arată că imunitatea naturală este de 13 ori mai eficientă decât vaccinurile în a combate varianta Delta

yogaesoteric
15 octombrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More