Un renumit doctor american dezvăluie secretul tinereții veșnice

Primele riduri apar la vârsta de 20 de ani, iar cu timpul ele devin mai evidente. Procesul de îmbătrânire este continuu, dar poate fi încetinit, iar efectele lui pot fi diminuate. Brian Clement promovează medicina progresivă la nivel internaţional şi este directorul Hippocrates Health Institute din Florida, SUA.

Renumitul doctor a susținut o conferință în România pe tema cum să-ți păstrezi organismul tânăr cât mai mult. În exclusivitate pentru Doctorul zilei, el a vorbit despre cum poți face să nu conteze că anii „din buletin” se tot adună.

Reporter:
La ce trebuie să fim atenți?

Dr. Brian Clement: Încă din 1930, nu de acum, au existat sute și sute de studii despre diminuarea efectelor în procesul de îmbătrânire. Toate aceste studii, cu care sunt de acord chiar și cei mai conservatori dintre cercetători, au un punct comun: alimentația este necesar să fie bazată pe un aport caloric scăzut și pe substanțe nutritive bogate, astfel îți poți prelungi viața.

Reporter:
Care sunt, concret, primii pași?

Dr. Brian Clement: Sunt multe mituri. Unele alimente sănătoase sunt de fapt foarte periculoase și trebuie să renunțăm la ele. Trebuie să înțelegem că alimentația este un proces care ține mai mult de o nevoie psihică decât de nevoile noastre curente. Trebuie să învățăm cum să ne controlăm emoțiile când alegem ce mâncăm. În primul rând, renunțăm la alimentele procesate și la cele de tip fast-food. Sunt într-adevăr cele care ne supun unor riscuri imense.

Reporter:
Puteți să spulberați un mit despre un aliment?

Dr. Brian Clement: Da. Peștele este un aliment care nu este sănătos. Nu este o sursă bună de omega. Astăzi, el este cel mai periculos aliment de pe planetă. El conține cel mai ridicat nivel de chimicale și metale grele în comparație cu orice altă viețuitoare de pe pământ, inclusiv omul. Peștele mic este mâncat de peștele mare, peștele mare de unul și mai mare și într-un final, de noi, oamenii.

Reporter:
Practic, ce dietă recomandați?

Dr. Brian Clement: Dieta raw-vegană este cheia către o viață mai bună și mai lungă. Studiile pe care noi le-am făcut arată că legumele, vlăstarii sau algele ajută la păstrarea membranei celulei și, astfel, încetinesc procesul de îmbătrânire. Majoritatea oamenilor sunt ceea ce mănâncă, dar secretul longevității constă în diminuarea exceselor. O dietă echilibrată și bogată în nutrienți are un efect benefic asupra calității și longevității vieții. De-a lungul timpului oamenii au uitat să aibă grijă de ei și au uitat de faptul că tinerețea vine de la interior către exterior, suntem ceea ce mâncăm.

Reporter:
Dieta raw-vegană poate determina și alte schimbări?

Dr. Brian Clement: Pe parcursul a peste 40 de ani de studii, tratamente și cărți scrise sunt martorul transformărilor impresionante care se produc când îți echilibrezi alimentația. Am făcut sute de studii şi observaţii referitoare la modul în care mâncarea contribuie la menţinerea unei vieţi sănătoase şi la vindecarea sau ameliorarea multor afecţiuni, chiar și a cancerului. Rezultatele sunt obținute în practică, nu doar în teorie. 

Alimente care te mențin tânăr

• Creier: semințele de cânepă ajută la regenerarea celulară și păstrează echilibrul intestinal.
• Piele, păr și oase: lemon grass și coada calului. Sunt două ierburi care pot fi utilizate sub formă de macerat la rece și conțin o cantitate mare de siliciu.
• Ochi și intestine: varza – conține o cantitate considerabilă de beta-caroten.
• Ochi și sistemul cardio vascular: semințele de ardei iute.

Citiți și:

Antioxidanţii care îţi prelungesc viaţa (I)

Cele mai bune alimente regenerante şi anti-îmbătrânire (I) 

Ovidiu Bojor: «Cred în tinereţe fără bătrâneţe şi în viaţa fără de moarte»

yogaesoteric

20 septembrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More