Un renumit profesor britanic dezvăluie, într-un nou studiu, prezența aluminiului în creierul persoanelor autiste


„Poate că acum avem evidentă legătura dintre vaccinare și autism”


Aluminiul din vaccinuri poate provoca autism. Aceasta este concluzia unor noi cercetări prezentate recent de profesorul britanic Chris Exley, șeful unui laborator al Universității Keele din Regatul Unit, specialist recunoscut pe plan mondial. Acesta susține că există dovezi privind prezența aluminiului, în doze semnificative, în creierul persoanelor decedate diagnosticate cu autism, scrie Daily Mail.

Copiii care suferă de autism au de până la 10 ori mai mult metal în creier decât ceea ce este considerat sigur la adulți, se spune în studiul britanicului. Aluminiul traversează bariera hemato-encefalică și se acumulează în celulele implicate în menținerea unui mediu intracerebral constant, susțin autorii cercetării.

„Poate că acum avem legătura evidentă dintre vaccinare și autism (ASD), legătura fiind includerea unui adjuvant pe bază de aluminiu în vaccin”, spune profesorul britanic Chris Exley.

Cercetătorii susțin că persoanele diagnosticate cu autism pot avea modificări genetice datorită cărora acumulează aluminiu, chiar și atunci când acesta este prezent în organism în cantități pe care oamenii sănătoși au capacitatea de a le elimina.

Studiul specialiștilor de la Universitatea Keele, publicat în Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, oferă cel mai puternic indiciu că aluminiul poate fi o cauză a autismului. Astfel, s-a constatat că nivelul de aluminiu din țesuturile cerebrale prelevate de la cinci donatori care au murit, toți având autism, era extrem de mare; unele dintre cele mai mari valori măsurate vreodată în țesutul cerebral uman. Aluminiul a fost găsit atât în celulele neuronale din creier, cât și în celulele ne-neuronale.

„A fost ceva ce nu am văzut niciodată. Aluminiul a fost găsit în celulele neuronale, dar majoritatea aluminiului era în celule ne-neuronale. Am obținut dovezi că limfocitele și celulele sanguine transportau «cargouri» de aluminiu în creier. Aceste aspecte nu demonstrează că aluminiul provoacă autism, dar înseamnă că, cel mai probabil, aluminiul joacă un rol în această boală”, a declarat profesorul britanic, citat de site-ul francez alternativesante.fr.

Chris Exley își exprimă temerile privind siguranța vaccinurilor. El crede că pentru fiecare vaccin care conține aluminiu, oamenii trebuie să se întrebe dacă prin administrarea lui poate fi salvată o viață sau dimpotrivă, poate fi distrusă. Iar cei care nu pot răspunde la această întrebare ar trebui să refuze vaccinarea. Și nu din cauza efectelor secundare imediate, ci din cauza unor efecte pe termen lung, cum ar fi autismul, după luni, ani și chiar decenii.

Citiți și:

Ce efect are asupra oamenilor aluminiul din vaccinuri

Dr. Stefan Lanka – Autism provocat prin vaccinare (I)
 
 

yogaesoteric
16 iulie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More