Un roman de groază vorbește despre un coronavirus din Wuhan, în 1981

Lucrarea lui Dean Koontz vorbește despre un virus periculos numit Wuhan-400 care se răspândește până în 2020, având o mortalitate de 100%.

În 1981, scriitorul american Dean Koontz, specializat în literatura de groază, a publicat The Eyes of Darkness („Ochii întunericului”), o lucrare despre care nu s-ar vorbi în întreaga lume acum dacă nu ar fi avut loc după aceea evenimentele din lumea reală.

Dean Koontz

În Ochii întunericului, Koontz povestește cum un virus mortal cunoscut sub numele de Wuhan-400 se răspândește pe planetă. Deși aceasta este o intrigă secundară a cărții – aceasta se concentrează pe povestea unei mame care își caută fiul pentru că refuză să creadă că acesta este mort – o parte din această ficțiune are unele asemănări cu criza de sănătate cu care ne confruntăm acum cu toții. Virusul Wuhan-400 (în primele ediții ale cărții se numea Gorki-400) este o armă biologică care a fost dezvoltată într-un laborator de la periferia orașului Wuhan.

Mai mult, epidemia care în ficțiune atinge întregul glob (și în realitate), are loc în 2020, aceeași dată la care coronavirusul din China a căpătat forță după ce primul caz a fost detectat în țara asiatică în decembrie 2019; în timp ce simptomele Wuhan-400 sunt, de asemenea, similare cu cele ale covid-19, deoarece ambele boli pot prezenta condiții similare cu cele cauzate de pneumonie. Cam atât despre coincidențe.

Cartea vorbește despre mortalitate de 100%. „Odată infectat, nimeni nu trăiește mai mult de 24 de ore. Majoritatea mor în 12 ore”, indică lucrarea lui Koontz, care compară, conform Maldita.es, Wuhan-400 cu Ebola pentru a sublinia că este o armă biologică „infinit mai rea”. Virusul conceput de scriitor este capabil să distrugă partea creierului care controlează funcțiile automate ale organismului până când ajunge să provoace moartea celor infectați.

Această agresivitate nu are nicio legătură cu covid-19, a cărui rată de mortalitate se situează undeva sub 3 la mie.

Koontz nu se pronunță

Deși fragmentele din cartea sa au devenit virale pe rețelele de comunicare virtuală, scriitorul nu a comentat până acum această coincidență, pe care unii au calificat-o chiar drept o predicție. Koontz a fost consultat de mai multe media, dar nu a dorit să facă nicio declarație și nici nu a răspuns la mesajele fanilor săi care au inundat Twitter și Facebook.

Americanul se concentrează, după cum reiese din ultimele sale publicații, pe promovarea cărților sale și refuză să răspundă tuturor adepților și curioșilor care vor să afle mai multe despre Wuhan-400 și să-i pună întrebări despre posibilele predicții viitoare care, conform propriilor sale conjecturi, ar putea fi deja publicate în alte lucrări ale sale.

Citiți și:
«Noul raport CIA: Cum va fi lumea în 2025?» – o carte scrisă după un raport CIA din 2005, în care se prefaţează epidemia de coronavirus din 2020!!!
Profeții covidului. Cine sunt oamenii care au știut că va apărea o pandemie devastatoare

 

yogaesoteric
22 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More