Un stat american vrea anularea rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 2020

Într-un stat american continuă discuţiile cu privire la o posibilă fraudare a alegerilor prezidențiale din 2020, când Trump a pierdut, şi se doreşte modificarea procedurilor de vot.

Un republican din Arizona a prezentat un proiect de lege cu o serie de modificări, referitoare inclusiv la posibilitatea anulării rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 2020.

Proiectul de lege care autorizează legislatura să răstoarne rezultatele alegerilor a fost introdus în Arizona după ce rezultatele prezidențiale din 2020 au fost contestate de Donald Trump, care a denunțat fraudarea masivă a voturilor în urma căreia a devenit primul candidat republican care nu a câștigat acest stat în 24 de ani.

Propusă de reprezentantul John Fillmore, inițiativa face parte dintr-o serie de eforturi ale republicanilor de a modifica procedurile electorale din Arizona.

Această nouă lege introduce modificări semnificative ale modului în care se votează în stat, eliminând majoritatea buletinelor de vot anticipate și prin corespondenţă și impunând ca oamenii să voteze în circumscripția lor şi nu în centrele înființate în întregul stat, potrivit publicaţiei The Hill.

În plus, proiectul de lege prevede ca legislativul să fie obligat să organizeze o ședință suplimentară după alegeri pentru a revizui procesele și rezultatele și pentru a „accepta sau respinge rezultatele alegerilor”, mai scrie cotidianul.

Frauda suspectată

Propunerea a venit după ce președintele Biden a devenit primul democrat de la Bill Clinton care a câștigat Arizona, învingându-l pe Donald Trump cu puțin sub 11.000 de voturi.

După părerea mea, ar fi corect să votăm în persoană, într-o zi, pe hârtie, fără mijloace electronice și să se facă numărare manuală în aceeași zi. Este necesar să revenim la modul cum se vota în 1958”, a spus John Fillmore.

Spre reforma electorala

Republicanii din Arizona, care au efectuat revizuiri majore ale votului în 2021, își continuă eforturile în sensul modificării procedurilor de vot.

Parlamentarii au introdus deja zeci de amendamente pentru modificarea procedurilor privind buletinele de vot prin corespondență, precum și prevederi privind locul în care alegătorii pot vota.

Donald Trump, care și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2024, a organizat, pe 15 ianuarie, un miting în Arizona denumit „Mitingul Salvați America”. Acesta speră să recâștige statul care a fost un bastion republican timp de câteva decenii.

Citiți și:
Sistemul de vot utilizat în statele-cheie, care au dat ‘erori’ în defavoarea lui Trump, are legături strânse cu familia Clinton și Nancy Pelosi
TIME a publicat o serie de articole uimitoare despre „cabala” și „campania din umbră” care l-au ajutat pe Biden să câștige

 

yogaesoteric
20 aprilie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More