Un studiu MIT neagă recomandările OMS privind distanțarea socială

Un studiu MIT contrazice regulile de distanțare socială adoptate la nivel global arătând că la interior riscul de infectare este același la 2 metri sau la 20 de metri distanță.

Potrivit cercetătorilor, au fost omiși mulți factori care cuantifică cu exactitate riscul de transmitere în interior. Analiza lor arată că multe spații care au fost închise, de fapt nu este nevoie să fie închise, pentru că spațiul este suficient de mare, ventilația este suficient de bună, iar în acele spații se poate opera în condiții de siguranță chiar și la capacitate maximă, astfel că argumentele științifice pentru reducerea capacității în aceste spații nu sunt foarte exacte.

Cercetătorii de la MIT au dezvoltat o metodă de calcul al riscului de expunere la covid-19 într-un cadru interior, care are în vedere cantitatea de timp petrecut în interior, filtrarea și circulația aerului, imunizarea, varianta tulpinii, utilizarea măștii și chiar activitatea respiratorie, mâncarea, vorbitul sau cântatul.

Singura justificare a distanțării sociale s-a bazat pe studii pentru tuse și strănut, spunându-se că purtarea măștii blochează transmiterea picăturilor provocate de acestea.

Într-adevăr, agenții patogeni călătoresc prin aer în interior atunci când oamenii vorbesc, respiră sau mănâncă. Doar că majoritatea persoanelor care transmit covid sunt asimptomatice, iar timpul petrecut în zona închisă este mai important decât distanța la care se află cineva de persoana infectată.

Compensarea acestui risc se face prin reducerea numărului de persoane care se află în interior, dar și a duratei timpului petrecut în spațiile închise.

Citiţi şi:
Cercetător britanic: Măsurile actuale de izolare şi distanţare socială, o ‘repetiţie generală’ pentru tulburările din viitor
Lockdown-ul sau carantina generală nu este o metodă eficientă de control a coronavirusului: 24 de studii o confirmă (I)

yogaesoteric
18 iunie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More