Unii sunt obsedați de vaccinare: vaccinuri transmisibile pe calea aerului – ultima găselniță a experților pentru a imuniza populații întregi de oameni

 Pentru că există zone pe glob unde vaccinarea populației decurge destul de greu, fie din cauza reticenței oamenilor, fie din lipsa infrastructurii medicale necesare (acest lucru se petrece în special în zonele sărace din Africa), oamenii de știință lucrează la elaborarea unor vaccinuri și terapii antivirale care se pot răspândi… de la gazdă la gazdă, asemănător cu virușii pe care îi luăm din atmosferă.

Aceste vaccinuri transmisibile vor fi folosite mai întâi la animalele care transmit boli și oamenilor. Însă mai avem de așteptat până să ne confruntăm cu o asemenea revoluție medicală. Mai întâi aceste tipuri de vaccinuri și terapii trebuie testate iar medicii să demonstreze eficiența și siguranța lor. Potrivit proiectului, aceste noi tehnici ar putea diminua în viitor răspândirea virusului HIV și a altor boli contagioase și să imunizeze persoanele care altfel nu ar fi protejate. În plus, această strategie ar fi mai ieftină decât vaccinarea tuturor persoanelor individual.

Potrivit medicilor, vaccinurile sensibilizează sistemul imunitar pentru a recunoaște și a ataca un agent care cauzează boli, indiferent dacă acestea conțin un virus viu atenuat, unul mort, sau doar un fragment viral. Acest lucru antrenează sistemul imunitar în cazul în care trebuie să lupte cu adevăratul patogen. Multe vaccinuri folosesc versiuni vii, dar slabe ale virusului, inclusiv cele pentru rujeolă și varicelă. Procesul care dezactivează virusul, astfel încât să nu poată provoca boală, îl face mai puțin capabil să se răspândească.

Problema este că procesele evolutive au făcut ca virusurile periculoase pentru omenire să evolueze și să se răspândească rapid, iar cercetătorii au o muncă grea de făcut pentru a dezvolta antidotul potrivit pentru fiecare caz în parte.

Nu toată lumea este de acord cu această idee de a crea virusuri transmisibile, din cauza faptului că acestea ar putea evolua în virusuri periculoase pentru omenire și s-ar putea răspândi fără a mai avea posibilitatea de a le opri. Scott Nusimer, biolog la Universitatea Idaho din Moscova, SUA, a declarat: „Ce facem dacă mai apoi vaccinul transmisibil se transformă din nou în boală? O modalitate de a ne proteja de această eventualitate ar fi aceea de a face un vaccin viu care să fie doar puțin transmisibil. Acest vaccin s-ar răspândi doar puțin înainte să dispară. Însă acest tip de vaccin nu ar putea eradica o boală, ci poate doar ajuta o comunitate de oameni care nu ar putea fi vaccinați”.

Dincolo de toate, apar următoarele întrebări: un astfel de procedeu nu devine unul abuziv? Cine ne garantează cu adevărat siguranța procedurii? Care ar putea fi pagubele colaterale? E moral și etic ca populații întregi să fie vaccinate în acest fel, ca niște turme de animale?

Citiți și:
Statistici şi vaccinuri
600 de tulpini virale pentru un vaccin de control al gândurilor sunt deja testate pe oameni, fiind răspândite prin aer, alimente şi apă


yogaesoteric
11 octombrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More