Vaccinarea anti-covid ia avânt în Canada!

François Legault, premierul provinciei Quebec, a anunțat a cincea doză pentru toți adulții

Începutul anului școlar este „un moment foarte bun pentru a lansa o campanie masivă de vaccinare”, potrivit premierului Quebec, François Legault.

François Legault

Odată cu începutul noului an școlar și revenirea la muncă, provincia Quebec a lansat o nouă campanie de vaccinare împotriva covid-19. La prima sa apariție într-o conferință de presă covid în șase luni, premierul François Legault a spus că viața a revenit aproape la normal datorită vaccinului. Pe baza acestei observații, el îndeamnă persoanele care nu au primit o doză în ultimele cinci luni sau mai mult să-și reînnoiască vaccinarea.

Noul program de vaccinare anunțat de prim-ministru

Cu cât sunt mai mulți oameni adunați împreună, cu atât va fi mai multă contagiune”, a spus domnul Legault. „Așa că acum este un moment foarte bun pentru a lansa o campanie masivă de vaccinare”, a adăugat el.

Dacă toți adulții din Quebec pot primi deja o a patra injecție la cinci luni de la ultima vaccinare, această conferință de presă a fost o oportunitate pentru Legault de a anunța noul program de vaccinare pentru a cincea doză, dând toate detaliile.

Quebecezii cu vârsta de 75 de ani și peste au putut să facă o programare pentru a primi a cincea doză împotriva covid din 16 august. De asemenea, personalul sanitar a fost invitat să se vaccineze în această perioadă prioritară.

Persoanele peste 60 de ani, precum și persoanele cu vârsta de 12 ani și peste care au probleme de sănătate care le fac deosebit de vulnerabile la covid-19, s-au putut programa din 22 august pentru a-și reînnoi injecția.

În plus, toți cei peste 18 ani au fost invitați să se vaccineze cu a cincea doză din 29 august.

Acest anunț a venit în momentul în care Quebec începuse deja să ofere această a cincea doză de vaccin anti-covid-19 persoanelor care se află în unități de îngrijire pe termen lung, precum și celor care locuiesc în reședințe private pentru bătrâni.

Convins de beneficiile vaccinului genetic, premierul nu a ezitat să-și prezinte argumentele declarând:

Vă rog să vă primiți doza de rapel din trei motive: mai întâi pentru dumneavoastră, apoi pentru persoanele vulnerabile din jurul vostru și în final pentru personalul rețelei de sănătate”.

Repetarea vaccinării și riscul de deteriorare a sistemului imunitar

Prin urmare, Quebec continuă pe calea vaccinării, în timp ce mai multe studii demonstrează periculozitatea vaccinurilor și sunt enumerate tot mai multe efecte secundare.

Dar dincolo de efectele secundare, proteina spike a vaccinului ar putea provoca, de asemenea, disfuncții ale imunității înnăscute. Cu toate acestea, această imunitate înnăscută (care nu este specifică unui microb) este responsabilă pentru declanșarea ulterioară a imunității adaptative sau dobândite, care este specifică unui microb. Prin urmare, o dereglare a imunității înnăscute poate duce și la o dereglare a imunității adaptative sau dobândite, ceea ce va duce la o dereglare generalizată a sistemului imunitar.

În august 2021, un raport UKHSA (Agenția pentru Securitatea Sănătății din Regatul Unit) a subliniat cifre care au arătat că persoanele vaccinate sunt mai expuse riscului de infectare decât cele nevaccinate, ridicând suspiciuni de slăbire a sistemului imunitar la persoanele care au primit vaccinuri de rapel împotriva covid. Șase luni mai târziu, datele din februarie-martie au confirmat aceste temeri, arătând că imunitatea împotriva Sars-CoV-2 a celor triplu vaccinați a scăzut mai rapid decât cea a celor dublu vaccinați sau a celor vaccinați cu o singură doză. Un fenomen și mai uluitor a evidențiat că protecția celor vaccinați nici măcar nu a atins pragul de protecție a celor nevaccinați, ci a fost la praguri mult sub aceasta.

Aceste fenomene de imunitate redusă au mai multe explicații. Potrivit unor oameni de știință și medici, s-a observat un deficit imunologic la unii pacienți vaccinați și internați. Pe 15 iunie 2022, un studiu realizat în comun de Inserm, AP-HP și Universitatea Paris Cité „a relevat că 24% dintre acești pacienți aveau «auto-anticorpi» care neutralizează acțiunea interferonilor de tip 1, proteine care constituie prima barieră imunologică împotriva virusurilor”. Acest fenomen biologic ar avea ca efect împiedicarea bunei funcționări a sistemului imunitar.

În plus, mai mulți cercetători au observat apariția sau agravarea bolilor autoimune în urma acestor injecții. Astfel, directorul de cercetare la CNRS, Jean-Marc Sabatier a explicat „că există lucrări științifice care arată că proteina spike, sau injectarea repetată și masivă a unui vaccin, poate duce la o perturbare de durată a sistemului imunitar. Imunitatea înnăscută, celulară, nu va mai putea funcționa în mod corespunzător. Și aceasta poate duce la inițierea bolilor autoimune”.

Toate acestea nu sunt informații noi pentru biologul care amintește și de o publicație din 2009 care indica faptul că „imunizările repetate pentru același antigen, dincolo de pragul de toleranță/criticitate auto-organizat al sistemului imunitar, au ca rezultat o disfuncție a imunității înnăscute”.

Citiți și:
Canada: Decesele din cauze necunoscute, pe primul loc în top 10 cauze ale mortalității în provincia Alberta. Creștere fără precedent
Recunoaștere oficială: Health Canada actualizează prospectele serurilor Pfizer-BioNTech și Moderna cu informații despre riscurile de miocardită și pericardită

 

yogaesoteric
2 octombrie 2022

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More