Vaci tot mai puține, iar noi mâncăm tot mai multe lactate…

Dezvăluirile unui expert

Expertul în domeniul agriculturii Anatolie Ignat a explicat ce trucuri folosesc unii producători de lactate pentru a satisface cererea consumatorilor și a umple rafturile supermarketurilor.

Acesta susține că la momentul actual Republica Moldova se confruntă cu o situație paradoxală: numărul vacilor de lapte scade considerabil, iar volumul producției de lactate crește în fiecare an. Astfel că este rezonabil să ne întrebăm: de unde provine materia primă pentru industria internă de prelucrare a laptelui?

Scăderea nivelului producției de lapte în țară nu se desfășoară într-un ritm atât de terifiant precum scăderea numărului de vaci de lapte. Nimeni nu o poate opri. Dar volumul producției de lapte este în creștere. O întrebare rezonabilă: din ce este produs și ce mâncăm noi?” – se întreabă Ignat.

Potrivit expertului, în majoritatea cazurilor, multe fabrici mari din Moldova nu folosesc nici măcar lapte praf în producția lor, ci adaugă ulei de palmier în smântână, unt, brânzeturi și alte produse, ceea ce este foarte dăunător organismului uman dacă este consumat constant.

Unul dintre cei care apără drepturile companiilor lactate mi-a spus că, pe lângă uleiul de palmier, se adaugă multe alte substanțe nocive la produse, care intensifică gustul. Asta se petrece, în special, în cazul uneia dintre cele mai mari companii de lactate, care a fost implicată într-un scandal major în urmă cu câțiva ani”, a spus Ignat.

Expertul a reamintit că acum trei ani, au fost examinate aproape toate produsele acestei întreprinderi. Oamenii au fost îngroziți să afle ce ajunge pe mesele lor, deoarece doar 25-30% din compoziția acestor produse era lapte, restul de 70% erau diverse adaosuri.

Citiți și:
97% din produsele cu brânză conțin substanțe chimice utilizate în materiale plastice, cauciuc, ambalaje, adezivi și cerneluri tipografice
Alertă de gradul zero în magazinele din România: există deja zeci de substanțe chimice nocive în multe alimente

 

yogaesoteric
21 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More