Verzii din Germania vor să pună taxă pe carne: „Avem o alimentație greșită iar acest fapt ar fi necesar să fie corectat!”

Ministrul federal al Alimentației și Agriculturii Cem Özdemir (Verzii) i-a acuzat pe germani că au o alimentație greșită, iar acest fapt ar fi necesar să fie corectat printr-o taxă pe carne.

Ar fi indicat să mâncăm mai puțină carne în general și să ne asigurăm că provine de la animale care sunt crescute într-o manieră adecvată speciei”, a spus el pentru t-online. Acesta propune „adaptarea consumului de carne la potențialul planetar și de dragul sănătății noastre”.

Özdemir a spus că cei care mănâncă mai puțină carne formează o societate mai bună, adăugând: „Este mai sănătos, mai benefic pentru climă și ajută la situația alimentară globală, deoarece zonele de care aveam nevoie anterior pentru cultivarea hranei pentru animale vor fi eliberate”.

Ministrul a înaintat propunerea de a descuraja consumul de carne și de a impune o taxă destinată îmbunătățirii îngrijirii animalelor. Özdemir vrea să implementeze și reforme în agricultură.

Actualul sistem de creștere a animalelor se bazează în primul rând pe cât mai multă carne produsă la preț redus”, a spus Özdemir. „În cele din urmă, toată lumea pierde – fermierii, animalele, clima și mediul”, a adăugat el.

În același timp, Özdemir a criticat partenerii de coaliție Liber Democrați (FDP). El a spus că a prezentat mai multe propuneri pentru finanțarea reformelor zootehnice, dar aceștia le-au respins.

Citiți și:
Azi mâncăm, mâine murim – Nesustenabilitatea consumului de carne
Avantajele certe ale alimentaţiei vegetariene. Motivele pentru care tot mai mulţi oameni renunţă la carne

 

yogaesoteric
30 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More