Dr. Oana Secară: „Edemul pulmonar apare la vârstnici, nu la o tânără de 18 ani!”

O moarte subită pentru care nu se vor găsi vinovații

Moartea absolut inexplicabilă a unei tinere sportive în vârstă de doar 18 ani a reușit să șocheze întreaga opinie publică. Rezultatul autopsiei, care a relevat un edem pulmonar acut, a adus și mai multe semne de întrebare, mai ales că afecțiunea nu este fatală și apare la vârstnici și la cardiaci. Pentru a combate ipoteza efectelor adverse ale vaccinării covid, ministrul Alexandru Rafila a dat vina pe covid, stârnind indignarea medicilor.

Alessia Raiciu, o frumusețe de fată, sportivă de performanță, a murit subit în ziua în care împlinea 18 ani. De ce a murit? A fost lovită, bineînțeles, de sindromul morții subite. Aceasta este denumirea inventată de medicii aserviți sistemului pentru moartea inexplicabilă a persoanelor tinere, care nu sufereau de nicio afecțiune. Cu toate sutele de studii care arată că cele mai multe efecte adverse ale vaccinării anti-covid, de multe ori fatale, au apărut la tineri, autoritățile insistă pe ideea abominabilă a morții naturale a acestora. În cazul Alessiei, medicii legiști au spus că edemul pulmonar acut a fost cauza morții.

Nu are de ce să apară edem pulmonar acut la o persoană care nu are nicio afecțiune cardiacă, nicio afecțiune preexistentă în sistemul circulator sau în sistemul respirator. Și nici într-un caz la această vârstă. Edemul pulmonar este apanajul cardiacilor care au o vârstă înaintată, care au o evoluție mai veche sau fulminantă a bolilor lor cardiovasculare. În plus, aceste persoane simt că nu mai pot respira și se adresează spitalelor, iar spitalele rezolvă edemele pulmonare. Noi, în spital, nu am avut niciodată un caz de edem pulmonar acut la această vârstă. Întotdeauna când cineva decedează este necesar să identifici cauza. Fie că este accident vascular sau edem pulmonar, este important să știi ce a cauzat aceste probleme. În cazul tinerei de 18 ani medicii este necesar să afle ce anume a provocat edemul pulmonar acut. Dacă nu s-a evidențiat nimic altceva, cauza poate fi o ischemie miocardică, o aritmie sau o miocardită, de exemplu. Toate acestea fac parte din efectele adverse postvaccinale”, ne-a declarat dr. Oana Mihaela Secară, director medical al Spitalului Municipal Onești.

Pericolul miocarditelor

Edemul pulmonar acut este cauzat de o insuficiență cardiacă acută, adică o incapacitate a inimii de a mai pompa sânge oxigenat în sistem, fapt care face ca sângele venit dinspre plămâni spre inimă să stagneze sub presiune în țesutul pulmonar, spun medicii. Astfel, plămânul se încarcă cu lichid și apare edemul pulmonar. Printre cauzele pentru care inima nu mai face față să pompeze sânge oxigenat în sistem se numără și ischemia acută miocardică. Dacă vasele coronare sunt blocate (de cheaguri de sânge, de exemplu), apare ischemia miocardică, adică lipsa de oxigenare a mușchiului cardiac.

Și să ne gândim că un efect advers al vaccinului anti-covid este exact legat de apariția de obstrucții vasculare în diferite teritorii, inclusiv cel miocardic”, susține dr. Oana Mihaela Secară.

Totodată, inima ajunge să nu mai pompeze sânge oxigenat în sistem din cauza unei creșteri paroxistice bruște a valorilor tensiunii arteriale, precum și din cauza altor afecțiuni cardiovasculare, cum ar fi miocarditele (deja este clară corelația între vaccin și miocardite la tineri), aritmiile (care se găsesc în gama efectelor adverse postvaccinale, chiar aritmii paroxistice care duc la deces rapid), valvulopatiile și cardiomiopatiile.

De la covid, nu de la vaccin

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, consideră că morțile subite ar fi cauzate de covid. „În general persoanele care trec prin infecția cu covid, atunci când au complicații, se datorează unor tromboze care pot afecta fie funcția pulmonară sau pot avea alte localizări, inclusiv cerebrale”, a afirmat Alexandru Rafila.

Potrivit dr. Oana Mihaela Secară, această prezumție este total greșită, pentru că tinerii, în special, nu dezvoltă acest tip de complicație la covid și, în general, nu dezvoltă niciun tip de complicație, procentul fiind spre zero. „În schimb, în urma vaccinării, da, iar acest fapt este demonstrat, că tinerii au, într-un procent semnificativ, efecte adverse postvaccinare, cum sunt trombozele, miocarditele, pericarditele și afecțiuni autoimune, iar asta o arată sute de studii care s-au făcut până acum”, a precizat dr. Oana Mihaela Secară.

Citiți și:
Premieră în Italia după moartea subită a tânărului român de 24 de ani Traian Calancea, vaccinat cu Pfizer: Judecătorul cere cercetarea legăturii decesului cu vaccinul
Asistentă medicală din Wisconsin, de 28 de ani, a făcut anevrism și a intrat în moarte cerebrală la 5 zile după a doua doză de vaccin experimental Pfizer bazat pe ARNm

 

yogaesoteric
1 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More