Viaţa britanicilor în Blackout aduce aminte de carantina din pandemie: pub-urile se închid, şcoală 3 zile pe săptămână!

Experții avertizează că raționalizarea energiei în această iarnă ar putea prevede ca oamenii să nu gătească până după ora 20:00, puburile să se închidă la 21:00, iar școala deschisă „trei zile pe săptămână”. Va fi interzisă şi încălzirea piscinelor.

Specialiştii din Marea Britanie spun că „nu există nicio scăpare” pentru cei 66 de milioane de britanici care vor fi încurajați să-și reducă consumul de gaz și electricitate în această iarnă și chiar să „stingă luminile atunci când va scădea vântul”.

Economie „la sânge” pentru britanici

Consumatorii casnici vor fi sfătuiţi să nu folosească mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și nici cuptoare între orele 14:00 și 20:00, în timp ce încărcarea mașinilor electrice înainte de ora 21:00 va fi, de asemenea, interzisă.

Renunțarea la cina de familie în timpul săptămânii la 18:00 sau la friptura de duminică la 17:00 poate fi necesară și mutată după ora 20:00 sau schimbată cu o cină rece.

Soluția pentru serviciul de Sănătate „este necesar să fie făcută de mai puțin personal angajat, timpi mai lungi de așteptare pentru îngrijire sau alte domenii de îngrijire a pacienților să fie reduse”.

Sfaturile OMS mai prevăd şi că personalul este necesar să închidă echipamentele și luminile și să controleze mai bine temperaturile în spitale și cabinete.

Economia germană, în criză

Economia germană este pe cale să se contracte timp de trei trimestre consecutive, începând cu trimestrul actual, potrivit unui sondaj efectuat de Reuters în rândul economiştilor, din cauza unei creşteri dramatice a preţurilor gazelor, după ce Rusia a redus livrările către Europa.

Pe măsură ce majoritatea zonei euro se confruntă cu criza energetică, estimările mediane ale sondajului sugerează că economia germană se va contracta cu 0,1% şi 0,3% în al treilea şi al patrulea trimestru din acest an şi cu 0,2% în primul trimestru al anului viitor.

Citiți și:
Mori de foame sau îngheață de frig – Alegerea pe care este necesar să o facă bătrânii la iarnă în țara bogătașilor
FMI cere transferarea creșterii prețurilor către consumatori pentru a încuraja economisirea energiei

 

yogaesoteric
27 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More