Viaţa tot mai scumpă i-a scos şi pe irlandezi în stradă: proteste şi la Dublin!

Costurile ridicate ale vieţii, provocate de inflaţie, scumpirea gazului şi de războiul din Ucraina au determinat ca mii de persoane să iasă în stradă la Dublin, la sfarșitul lunii septembrie pentru a protesta împotriva creşterii costului vieţii.

Manifestaţia a fost organizată de coaliţia Cost Of Living, formată din 30 de organizaţii, inclusiv sindicate, organisme studenţeşti şi ale pensionarilor şi partide politice de opoziţie, care îndeamnă guvernul să adopte măsuri radicale împotriva crizei costului vieţii şi a locuinţelor.

Au contestat costul vieţii

Marşul a început în Piaţa Parnell, participanţii purtând bannere şi scandând „costul vieţii este foarte mare”. Manifestanţii s-au îndreptat spre strada O’Connell şi College Green şi s-au oprit în Piaţa Merrion, unde au fost pronunţate discursuri.

Viaţa scumpă a creat şi o scindare în societate. „Această criză a costului vieţii arată din nou inegalităţile uriaşe care există în Irlanda. Avem nevoie de mult mai mult decât o înlocuire a lui Taoiseach (premierul n.r.). Avem nevoie de un nou guvern.

Avem nevoie de un guvern al poporului şi de un guvern pentru o transformare reală”, a spus preşedinta Sinn Fein, Mary-Lou McDonald.

Ce „revendicări” au avut protestatarii?

Principalele doleanţe ale protestatarilor sunt: reducerea chiriilor şi interzicerea creşterii chiriei timp de cel puţin trei ani, o finanţare mai bună a serviciilor de îngrijire a sănătăţii şi pentru persoanele cu dizabilităţi, precum şi reducerea cu două treimi a costurilor pentru îngrijirea copiilor.

Un miting similar a avut loc și la Londonderry. Manifestaţia din Piaţa Guildhall a fost organizată de primarul districtului Derry & Strabane (nord-vestul Irlandei de Nord), Sandra Duffy, pentru a atrage atenţia asupra a ceea ce ea a numit urgenţa legată de costul vieţii.

Citiți și:
La Bruxelles se spune ce ne așteaptă: „Următoarele cinci până la zece ierni vor fi dificile”. „Nori grei pe economie, zăpadă neagră pe companii”
Germania: Companiile avertizează cu privire la iminența dezastrului: Robinetul este închis în cel mai adevărat sens al cuvântului. Fără energie, nicio economie nu poate funcționa

 

yogaesoteric
5 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More