Victor Orban din nou la înălțime: „Este evident că drepturile ne sunt luate încetul cu încetul de o nouă specie, homo bruxellicus”

Pentru că încă nu avem un lider de o charismă şi anvergură care să atragă magnetic masele şi să le ofere discursuri lămuritoare şi capabile să le înregimenteze la luptă activă, atunci măcar să vedem un discurs inspirat şi bine ancorat în realitate. Un fragment din excepţionalul discurs al lui Victor Orban la congresul Fidesz, la care a fost reales președinte al partidului:

„Ca și când epidemia și imigranții nu ar fi suficiente, avem și o rețea internațională condusă de la Bruxelles care vrea să impună taxe brutale pentru proprietăți și pentru automobile, mascate ca măsuri pentru protecția mediului. Vor să amenințe nu securitatea financiară a marilor multinaționale care distrug mediul, ci securitatea financiară a oamenilor simpli.

Situația este îngrijorătoare peste tot în Europa, dar în Ungaria este și mai gravă, pentru că aici vor avea loc alegeri, iar oponenții noștri cred în Bruxelles și vor să slujească Bruxellesul, nu interesele Ungariei. Încălziți-vă mai puțin, folosiți mai puțină apă, conduceți mai puțin, iar dacă nu faceți asta, atunci plătiți mai mult. Ne întoarcem în comunism, când Kadar spunea că nu chiflele sunt mai mici, ci fălcile sunt mai mari.

Entuziasmul nostru legat de comunitatea din care facem parte s-a prăbușit, iar UE este o umbră, o umbră în culorile curcubeului, a ceea ce a fost odată. Dacă va continua așa, va ajunge un peisaj selenar. Nu este suficient să ne apărăm în fața Bruxellesului, este necesar ca Bruxellesul să se reformeze.

Și chiar și această reformă nu va fi suficientă. UE este necesar să se reînnoiască total, dacă nu vrea să se dezmembreze. De aceea susținem inițiativa polonezilor și a președintelui Kaczynski de a reorganiza toată dreapta europeană.

O Germanie europeană, nu o Europă germană

Am aderat la UE pentru că ne-au recomandat să ne integrăm. Părea o ofertă bună. Integrarea însemna să facem politicile împreună, în colaborare și cu prietenie. Am căzut de acord ca doar anumite aspecte să fie decise la nivelul UE, restul rămânând de competența statelor. Nu vrem să fim subjugați de o altă dictatură, de data aceasta una occidentală.

Este evident că drepturile ne sunt luate încetul cu încetul de o nouă specie, homo bruxellicus.

Nu este cazul să acceptăm pasiv toate planurile și proiectele Bruxellesului. Nu a fost vorba să renunțăm la părți importante din cultura noastră și din istoria noastră pentru niște presupuse ideologii și principii mai înalte.

În trecut, regiunea noastră a fost amenințată în special de Est, însă acum nu avem un conflict Est-Vest. Este un conflict Vest-Vest. Trăim acest conflict și situația este îngrijorătoare. Nu vom renunța la dreptul de a ne apăra frontierele. Nu vom renunța la dreptul de a spune nu imigranților. Și insistăm că, în Ungaria, căsătoria implică un bărbat și o femeie, tatăl este bărbatul, iar mama este femeia, iar copiii noștri este necesar să fie lăsați în pace.

Vrem să fim suverani, nu să ne trezim în niște State Unite ale Europei. Integrare, da. Fuziune, nu. În trecut, niște republici libere au fost încorporate într-o alianță a Rusiei. Acum se cere să cântăm imnuri de slavă Germaniei.

Statele baltice ne pot spune foarte bine cum au arătat Statele Unite ale Estului, adică URSS. Sper că guvernul ce se formează acum în Germania își dorește o Germanie europeană, nu o Europă germană, unde Berlinul le spune celorlalți ce să facă.

Prieteni, UE așa cum arată astăzi este ruinată. Scopul nostru este să facem diferența. Nu vor scăpa ușor de noi. Vom rămâne în UE și vom cere transformarea. Este necesar să ne opunem unificării mascate, pentru că nu este în interesul popoarelor Europei, ci doar în interesul elitelor, politicienilor, ideologilor, birocraților și liderilor marilor multinaționale.

Asta este lumea unchiului Gyuri Soros. Asta este armata lui. Ne opunem creării unei noi rase europene, care este politically correct, multiculturală, care spune că nu există diferențe de gen.

Asistăm la aceste experimente pe oameni, iar fiecare țară are dreptul de a se menține departe de ele.

Ne cer să renunțăm la oportunități de care ei au profitat deja

După Europa, haideți să aruncăm o privire asupra întregii lumi. Modul în care economia lumii își mută centrul de greutate de la Vest spre Est are un impact decisiv asupra competiției dintre țări. Cei care nu s-au identificat cu propria țară, ci cu Vestul, au probleme în acest moment. Ungurii nu au făcut această greșeală. Ne-am considerat unguri, iar dacă aparținem Vestului este pentru că suntem unguri. Sunt ungur, deci sunt european, spunea Jozsef Antal.

În urmă cu 15 ani, 80% dintre toate investițiile din lume aparțineau Vestului și doar 20% erau cu capital din Est. Acum, după 15 ani, 70% sunt investiții din Est și doar 30% sunt din Vest. Nu ne bucurăm că țările vest-europene și SUA își pierd treptat rolul economic, însă aceasta nu reprezintă pentru noi o problemă de identitate, ci o sarcină. Sarcina este complicată de faptul că suntem membri NATO, condusă de SUA, care se luptă cu puterile emergente din Asia, în special cu China.

SUA vor ca UE, inclusiv ungurii, să-și reducă relațiile comerciale cu China.

Însă comerțul cu China este o mare afacere pentru toată lumea, proporțional cu forța economică a fiecărei țări. Prieteni, anul trecut, SUA au avut schimburi cu China mai mari decât cele ale UE, iar asta înseamnă că americanii ne cer să renunțăm la o oportunitate de afaceri de care ei profită din plin. Cred că ar fi cazul să ne opunem acestei solicitări. În schimb, ar fi necesar să urmăm exemplul SUA și să construim cele mai bune relații economice cu Asia și cu China. 2019 a fost anul în care cele mai multe investiții nu au mai venit din Germania. Au venit din Est, din Coreea de Sud, iar în 2020 au venit din China.

Acum, în 2021, din nou, Coreea de Sud și China își dispută primul loc. Prieteni, dacă toată lumea face asta, atunci de ce ne torturează pe noi? O fac pentru că noi expunem ipocrizia Vestului, care critică China, și Rusia, desigur, însă fac mari afaceri cu aceste țări – vedeți cazul Nord Stream.

Interesul Ungariei este reprezentat de respect reciproc, de relații diplomatice bune, de investiții mai mari, de comerț intensificat. Nu avem motive să ne abatem de la această linie. Suntem unguri, nu proști care să servim interese străine, așa cum vrea opoziția.”

Așa arată un premier care ține cu țara lui! Bravo lor!

Citiți și:
Ungaria: Instituţiile UE urmăresc, prin extinderea ascunsă de competenţe şi fără modificarea tratatelor, să retragă de la statele membre competenţe care nu au fost transferate niciodată la Bruxelles
Viktor Orbán: Bruxelles-ul ne privește ca state de mâna a doua. Vor să ne forţeze să acceptăm aspecte care ne-ar restrânge oportunităţile economice
Cum inventează Agenția DPA știri false despre Viktor Orbán și (aproape) toată lumea le dă uitării

 

yogaesoteric
3 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More