Viii pot vorbi cu morții la înmormântări. Viitorul funeraliilor a sosit cu această tehnologie

Ideea de a conversa cu persoanele în doliu la propria înmormântare poate părea ca un scenariu de film. Totuși ar putea deveni realitate, grație unui startup din Los Angeles, care a dezvoltat o „experiență video conversațională holografică”. Compania StoryFile creează o clonă digitală a mortului prin utilizarea a 20 de camere sincronizate pentru a-l înregistra răspunzând la o serie de întrebări.

Experții procesează apoi imaginile, etichetează clipurile și le folosesc pentru a antrena o inteligență artificială care poate oferi răspunsuri la aceste întrebări în limbaj natural.

Produsul finit este apoi încărcat pe platforma StoryFile, cu care se poate interacționa și după ce persoana în cauză a decedat. Cei care participă la înmormântarea acesteia, pot apoi să vorbească cu persoana iubită, deoarece tehnologia creează iluzia unei conversații în timp real.

Inteligență artificială și holograme

Anul trecut, compania a lucrat cu actorul William Shatner din Star Trek pentru a crea o hologramă cu el însuși, despre care a spus că va ajuta la „păstrarea memoriei și moștenirii sale pentru generațiile viitoare”, scrie Daily Mail.

Unul dintre primii utilizatori ai tehnologiei a fost Marina Smith – mama directorului general al StoryFile, Stephen Smith – care a murit în iunie, la vârsta de 87 de ani. Smith a declarat: „Mama a răspuns la întrebările rudelor îndurerate după ce acestea au asistat la incinerarea ei”. „Extraordinar a fost că a răspuns la întrebările lor cu noi detalii și onestitate”.

Oamenii se simt încurajați atunci când își înregistrează datele. Cei în doliu ar putea obține o versiune mai adevărată a persoanei dragi pierdute”. Doamna Smith a trăit o viață de filantropie, ajutând persoanele nevoiașe din zonele subdezvoltate din Marea Britanie și din lume prin voluntariat și prin înființarea unei organizații non-profit.

În 1978 a cumpărat o fermă abandonată în Nottinghamshire, pe care ea și soțul ei au transformat-o inițial într-un centru creștin de conferințe și retragere. Cu toate acestea, în 1995 a devenit Centrul Național al Holocaustului, care rămâne singurul muzeu din Marea Britanie dedicat educației despre Holocaust. Marina Smith a fost distinsă în 2005, în cadrul listei de onoruri de Anul Nou a Reginei, pentru serviciile aduse memoriei și educației privind Holocaustul.

Discurs la propria înmormântare

În ianuarie, Marina Smith a petrecut mai multe ore, pe parcursul a două zile, înregistrând răspunsurile la întrebările Storyfile, folosind o cameră web și calculatorul său. La înmormântarea sa, care a avut loc la Babworth la 29 iulie, holograma sa a putut să țină un discurs despre viața și spiritualitatea decedatei și să vorbească cu cei dragi.

Stephen Smith a adăugat: „Ceea ce a fost cel mai valoros pentru mine, ca fiu al ei, a fost faptul că mama mea a fost pregătită să răspundă la întrebări despre copilăria ei timpurie. Aceasta a inclus subiecte dificile, cum ar fi divorțul părinților ei și viața de imigrant din India”.

Lansat în 2017, programul StoryFile a fost inițial destinat să păstreze poveștile supraviețuitorilor Holocaustului și ale altor personalități istorice, înainte de a fi folosit la înmormântări. O persoană care dorește să creeze un StoryFile va alege mai întâi subiecte despre care crede că prietenii și familia sa vor dori să o întrebe, cum ar fi relațiile sau secretele din copilărie.

Apoi va răspunde la 75 de întrebări dintr-o bancă de 250.000 de întrebări potențiale cu răspunsuri video de două minute, care pot fi oferite apoi rudelor de imaginea digitală a persoanei decedate. Aceasta nu pune cuvinte în gura persoanei, ca un video deepfake, iar dacă nu are un răspuns, holograma îi va încuraja pe cei dragi să adreseze o altă întrebare.

Tehnologia StoryFile a fost pusă la dispoziția publicului în Marea Britanie la prețul de 39,99 lire sterline.

Citiți și:
Japonezul care s-a căsătorit cu o hologramă divorțează. Asiaticul acuză probleme tehnice legate de dialogul cu soția
Cercetătorii au creat holograme pe care le poţi simţi şi auzi
Mark Zuckerberg dezvoltă un univers paralel, virtual, în care oamenii vor interacționa sub formă de avataruri

 

yogaesoteric
24 septembrie 2022â

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More