Viktor Orban spune că islamicii vor deveni majoritari în multe orașe franceze și europene, până-n 2040. Grupul de la Vișegrad ar putea părăsi UE în 2030

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus într-o întâlnire a Fidesz, partidul său, care s-a desfășurat în privat, că până în 2030, țările grupului de la Vișegrad (Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia) vor deveni contribuitoare nete la bugetul Uniunii Europene, situație în care vor fi nevoite să evalueze prezența lor în UE.

Conform Europa Liberă Ungaria, Orban a spus că în acel moment, „este necesar să reflectăm asupra semnificației apartenenței la UE și a ceea ce ne oferă această calitate de membru în aceste circumstanțe. Dacă nu putem găsi un răspuns satisfăcător, vom fi nevoiți să tragem concluzii”.

Mai mult, Orban a spus că țara sa va reevalua relațiile cu țările europene în care musulmanii vor deveni majoritari. Liderul de la Budapesta a spus că orașele franceze vor fi dominate de islamici, la fel ca și alte capitale europene.

În acest caz, „relațiile noastre cu aceste capitale este necesar să fie re-evaluate, pentru că se pune întrebarea cum mai pot fi numite țări europene, dacă naționalitățile europene indigene sunt limitate la câteva așezări și minorități”, a explicat el. Aceste aspecte au fost punctate de Orban și în discursul său de la Băile Tușnad.

În final, Orban a spus că Guvernul său urmărește patru ținte strategice. Prima este demografia: este necesar să fie făcut totul pentru creșterea populației. A doua este de a menține ocuparea deplină a forței de muncă și de a proteja valoarea veniturilor. A treia este modernizarea continuă a economiei, iar ultima este unificarea națională. Aici, potrivit surselor, premierul se gândea în primul rând la maghiarii de dincolo de granițe, nu la nevoia de a atenua diviziunile politice din Ungaria, ceea ce ne duce cu gândul la politicile Ungariei din Transilvania.

Citiți și:
Orban: Sancțiunile nu au schimbat cursul Moscovei, Europa a pierdut patru guverne
Idealurile cu sclipici ale UE
Viktor Orban către ONU: «Dacă nu ne puteți ajuta, dați-vă la o parte!»

 

yogaesoteric
9 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More