Vocea tăcerii – fragmente

– aforisme tibetane –

 

Mintea, care cel mai adesea omoară sau schilodeşte realitatea, este marele asasin al realului. Tocmai de aceea discipolul care aspiră la eliberare trebuie să-l ucidă pe acest asasin.

Compasiunea spune: „Cum ne-am putea bucura singuri când aproape întreaga viaţă din jurul nostru trebuie să sufere mai departe? Veţi putea oare voi să vă mântuiţi şi apoi să vă bucuraţi singuri că aţi atins eliberarea, ştiind că aproape întreaga lume care este în jurul vostru rămâne mai departe în lacrimi?”

Fie ca Soarele să nu apuce să usuce cu razele sale nici o lacrimă înainte ca voi înşivă să vă fi grăbit să o ştergeţi de la ochii fiinţei umane care suferă.

Aspirantul YOGA care urmăreşte să-l descopere pe DUMNEZEU trebuie să regăsească cât mai repede starea de copil pe care a pierdut-o înainte ca primul sunet să poată vibra în urechea sa.

Distruge în tine complet amintirea nolstalgică a experienţelor tale trecute (din experienţele anterioare). Nu privi niciodată cu nostalgie înapoi căci vei fi pierdut.

Fericit este cel  sau cea care şi-a revelat ALAYA (Ceea ce este în fiinţă divin şi nepieritor) şi care astfel este una cu Marele suflet al lui DUMNEZEU, căci numai această „posesiune” nu va apăsa deloc asupra lui ori asupra ei.

Acţiunea şi inacţiunea pot fi deopotrivă găzduite în tine; oricât de agitat ar fi corpul tău, mintea trebuie să-ţi fie cât mai liniştită, iar sufletul tău trebuie să fie la fel de clar şi pur precum apa unui lac de munte.

A trăi numai pentru a fi un binefăcător pentru umanitate înseamnă să fi făcut deja primul pas. Practicarea consecventă a celor şase virtuţi glorioase este al doilea pas.

Dacă deocamdată nu poţi fi strălucitor ca Soarele, atunci măcar fi umil precum o planetă.
Calea spirituală poate fi aceeaşi pentru mai mulţi, însă mijloacele care permit să fie atins ţelul Suprem diferă în funţie de fiecare aspirant.

Nu lăsa niciodată simţurile să facă din mintea ta un teren de joc.

Întreabă-te în fiecare zi: «Mi-am acordat eu fiinţa, în ipostaza mea de mesager al luminii divine pentru a fi la unison cu marile idealuri divine ale umanităţii?»

Trebuie să ştiţi că Cel Etern (ATMAN- Sinele Suprem) nu cunoaşte niciodată schimbarea.

yogaesoteric

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More