Zborurile pandemice crează o infrastructură de supraveghere colosală

Companiile aeriene folosesc din ce în ce mai mult tehnologia touchless pentru ca pasagerii să nu intre în contact între ei sau cu personalul. Check-in-uri hands free și scanere faciale fac parte din călătoriile pandemice. Procedurile ridică probleme de confidențialitate, oamenii se obișnuiesc să predea cât mai multe date personale care nu sunt protejate.

Am văzut o mișcare uriașă către călătoriile fără contact. Credem că este o schimbare pe care o vom vedea pentru totdeauna”, a declarat șeful Qantas Airways, Alan Joyce.

În aeroporturile germane, tehnologia de recunoaștere facială a fost introdusă masiv. Star Alliance, care a colaborat cu Lufthansa pentru a introduce operațiuni biometrice la aeroporturile din München și Frankfurt pe Main, spune că procesul de identificare funcționează chiar și pentru persoanele care poartă măști de față.

În altă parte, evoluțiile tehnologice includ check-in-uri de autoservire operate de telefonul mobil, atât Emirates cât și Star Alliance indică beneficiile pentru siguranță, deoarece coronavirusul continuă să bântuie interacțiunile personale. Dar militanții pentru drepturile digitale sunt îngrijorați de faptul că pandemia a deschis ușa unei schimbări culturale care nu este proporțională și ar putea fi dăunătoare, notează Politico.

Aeroporturile au fost extrem de dornice să lanseze aceste tehnologii de mult timp. Profiturile din industria biometrică au crescut în timpul pandemiei. Sunt oameni care vorbesc de oportunități de afaceri uimitoare cu privire la adoptarea în continuare de măsuri bazate pe date biometrice. Precauțiile legate de sănătate nu justifică instalarea acestei infrastructuri de supraveghere”, a declarat Daniel Leufer, analist de politici europene la Access Now, un ONG pentru drepturile digitale.

„Hub-urile este necesar să fie atente cum utilizează această tehnologie și să o facă respectând normele GDPR ale UE privind protecția datelor”, adaugă Viktor Schlüter, analist la Digitale Freiheit.

Citiți și:
Avertisment dur: Pandemia de coronavirus ascunde efectuarea unor EXPERIMENTE SOCIALE la scară globală!
„După terorism, covid devine noul argument pentru impunerea unei supravegheri în masă”
Povestea virusului ucigaş, anticamera controlului populației!

 

yogaesoteric
2 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More