Zelenski oferă Ucraina ca poligon de încercare pentru noile arme NATO

Regimul de la Kiev a propus deschis ca Ucraina să devină poligon de testare NATO, unde să fie probate împotriva Rusiei cele mai noi arme occidentale.

Niciun test făcut în poligoanele de încercare nu se compară cu utilizarea armelor în condiții de război real.

Or, tocmai această uluitoare ofertă a făcut-o ministrul Apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, într-un dialog online cu directorul Centrului pentru Eurasia al Consiliului Atlantic, John Herbst.

Reznikov a declarat că „Ucraina este practic un poligon de încercare” pentru armamentul avansat pe care Statele Unite și aliații lor îl trimit Kievului.

Numeroase arme sunt acum testate pe teren, în condiții reale de luptă împotriva armatei ruse, care dispune ea însăși de numeroase sisteme moderne”, a adăugat.

Drept care, ministrul Apărării ucrainean a făcut următoarea ofertă împachetată sub forma unei noi solicitări pentru armament occidental sofisticat.

Suntem interesați să testăm sisteme moderne în lupta contra inamicului și invităm fabricanții de arme să își testeze noile produse aici.”

Sistemul de artilerie Krab, de producție poloneză, este deja testat în Ucraina pentru prima dată în condiții de luptă.

Reznikov a continuat: „Cred, deci, că pentru partenerii noștri din Polonia, Statele Unite, Franța sau Germania este o bună ocazie de a-și testa echipamentele. Așa că dați-ne nouă aceste scule. Terminăm noi treaba și voi veți avea noile informații.”

Deși este secretul lui Polichinelle că majoritatea focarelor de conflict sunt folosite ca poligoane de încercare pentru noile tipuri de arme, asemenea aspecte nu sunt niciodată declarate public de politicieni.

Interesant este că până și inamica Rusie s-a ferit să acuze regimul de la Kiev și NATO că face din Ucraina un poligon de testare a armamentelor occidentale, deși ar fi avut poate acoperirea rațiunilor propagandistice.

Acum, însă, cu oferta cinică a ministrului lui Zelenski, conflictul din Ucraina marchează trecerea războaielor moderne într-o nouă etapă.

Inutil să mai spunem că nimeni nu s-a gândit să consulte poporul ucrainean dacă este de acord ca țara sa să devină poligon de încercare.

Citiți și:
Este Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, o marionetă a Occidentului sau un om al poporului?
Ipocrizie în războiul ruso-ucrainean

 

yogaesoteric
31 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More