5 aprilie – Ziua consecvenţei

 

Cei născuţi pe 5 aprilie au capacitatea de a reuşi în viaţă, sunt înzestraţi cu tenacitate şi sunt foarte consecvenţi. În majoritatea cazurilor, ei practică o singură meserie, se ghidează după un singur set de principii şi îşi urmeaza cursul corect al vieţii. Fiind înzestraţi cu reale calităţi, ei reuşesc cel mai adesea să le manifeste armonios, fără să epateze, fără să devină vanitoşi sau egoişti. Deşi par stăpâni pe ei, au mare nevoie să îşi dezvolte autocontrolul şi să nu mai fie excesiv de indulgenţi cu ei înşişi.
 
Cei născuţi astăzi se lasă mult prea uşor înşelaţi de aparenţe. Ei trebuie să înveţe să abordeze serios problemele şi să le analizeze în profunzime. Cei născuţi pe 5 aprilie sunt dornici de apreciere, dar nu depind de ea. Perseverează în eforturile lor, aspirând să li se acorde atenţie. Indiferent de ceea ce se petrece în jurul lor, ei reuşesc să se concentreze pentru a-şi îndeplini sarcinile sau pentru a menţine situaţia sub control.
 
Nativii acestei zile acceptă deseori în apropierea lor persoane care le sunt inferioare ca înzestrări şi poziţie socială, ceea ce poate părea paradoxal având în vedere calităţile lor deosebite, dar şi firea lor uneori dificilă. Chiar şi atunci când ating poziţii sociale prestigioase sau puternice, le este foarte uşor să joace rolul modestului, al omului obişnuit. Adevărata personalitate a nativilor acestei zile este greu de ghicit. Atât timp cât sunt preocupaţi de rolul pe care îl joacă, ei intră perfect în pielea personajului respectiv şi nu vor ca ceilalţi să le descopere adevărata personalitate.
 
Cei născuţi pe 5 aprilie sunt, de obicei, longevivi – cu condiţia să nu îşi aleagă o meserie care să le distrugă sănătatea. De-a lungul vieţii, ei evoluează foarte bine în cariera lor profesională, care le oferă reale satisfacţii. Nu se poate spune acelaşi lucru despre relaţiile lor sentimentale, care se dovedesc uneori furtunoase sau marcate de incidente neplăcute. Adesea, ei sunt foarte auto-indulgenţi: nu văd nimic în neregulă în comportamentul lor – de aici şi dificultatea de a face faţă exigenţelor unei relaţii de cuplu, pe care tocmai de aceea trebuie să o abordeze cu seriozitate şi transfigurare.
 
Din punct de vedere sentimental, cei născuţi astăzi sunt foarte dificil de abordat, deşi atrag foarte uşor admiratorii. Lor nu le place să discute despre sentimentele lor sau despre problemele lor personale. Desigur, există posibilitatea ca unii dintre nativii acestei zile să aibă parte de relaţii de lungă durată, mai ales dacă cei care îi iubesc realizează că trebuie să fie foarte înţelegători şi răbdatori cu ei.
 
Nativii zilei de 5 aprilie sunt genul de persoane care nu doresc să preia prea multe responsabilităţi. Nu fac compromisuri în privinţa convingerilor lor, indiferent de consecinţe şi  pot avea conflicte cu ceilalţi din cauza abordării directe sau francheţii lor. Banii nu sunt pentru ei o prioritate. Mult mai important este să aibă succes în punerea în practică a planurilor lor, care sunt bazate pe idealuri şi crezuri nobile. Cinstea şi integritatea sunt foarte importante în viaţa lor. Cu certitudine, ei vor depăşi orice piedică pentru a-şi împlini idealurile, dar au uneori o abordare frontală, abruptă, care duce la confruntări directe cu cei care le par a fi adversari.
 
Deseori, când sunt foarte implicate sau foarte ataşate de o anumită activitate sau idee, persoanele născute pe 5 aprilie nu ştiu când să renunţe. Ele nu conştientizează faptul că există posibilitatea ca cei din jur să aibă un alt punct de vedere sau o altă perspectivă. De asemenea, există tendinţa la unele persoane născute astăzi să îşi canalizeze toate eforturile către muncă şi să îşi neglijeze viaţa personală – atât familia, cât şi viaţa sentimentală, amoroasă sau practica spirituală. Este esenţial ca ele să înveţe să-şi îndrepte atenţia şi către viaţa lor personală, către sentimentele şi relaţiile lor, să înveţe să se interiorizeze, să se preocupe de aspectele afective şi mai ales spirituale. Ei trebuie să se mobilizeze pentru a opera transformările care se impun în viaţa lor, chiar şi atunci când percep acest efort ca fiind dificil şi dureros.
 
SFATURI: Învăţaţi să descoperiţi când este cazul să renunţaţi sau să vă retrageţi. Fiţi mai devotat fiinţei iubite şi cultivaţi relaţiile de cuplu bazate pe iubire reciprocă. Propuneţi-vă să vedeţi lucrurile şi din punctul de vedere al celorlalţi. Învătaţi să discutaţi atât despre problemele, cât şi despre succesele dumneavoastră. Împărtăşiţi cu fiinţele apropiate atât bucuriile, cât şi tristeţile. Nu abuzaţi de sănătatea dumneavoastră.
 
PUNCTE FORTE:  Consecvent, muncitor, prosper

PUNCTE SLABE:  Pisălog, autoindulgent, insensibil 
 

Înapoi la 4 aprilie – Ziua iniţiativei 
Continuare: 6 aprilie – ziua cercetătorului


 

yogaesoteric
aprilie 2007

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More