5 motive pentru a bea apă cu lămâie dimineața

1. pH echilibrat

Lămâia în sine conține acizi, dar de îndată ce începe să fie absorbită în organism, are o acțiune alcalină. Produsele alcaline sunt importante pentru păstrarea oxigenului în sânge și menținerea pH-ului la un nivel sigur. Aceste două elemente sunt necesare pentru auto-vindecarea organismului, absorbția nutrienților și menținerea unui sistem imunitar puternic.

2. Piele sănătoasă

Dacă bei în fiecare dimineață un pahar cu apă cu lămâie, vei observa în curând cum pielea ta se va lumina. Apa o va ajuta să se hidrateze din interior, iar vitamina C conținută în lămâie acționează pentru a reduce ridurile și petele de vârstă. În plus, această vitamină este implicată în sinteza colagenului, care este responsabil de elasticitatea pielii.

3. Îmbunătățirea digestiei

Un pahar mare de apă cu lămâie este o modalitate excelentă de a începe ziua. Contribuie la îmbunătățirea activității ficatului, care, la rândul său, îmbunătățește digestia. Consumul de apă cu lămâie va crește procesul diuretic, ceea ce va ajuta la eliminarea toxinelor. De asemenea, acest ritual de dimineață ajută în cazul arsurilor la stomac și al constipației.

4. Eliminarea kilogramelor în exces

Am menționat deja că apa cu lămâie susține un mediu alcalin în organism. Această compoziție alcalină a organismului nostru contribuie la armonizarea mai rapidă a greutății atunci când ne luptăm cu kilogramele în plus. Lămâile sunt bogate și în fibre de pectină, care vă ajută să păstrați mai mult timp senzația de sațietate, iar efectul lor diuretic ajută la eliminarea excesului de apă.

5. Revigorare

Dacă aveți un obicei prost de a bea cafea în fiecare dimineață, atunci un pahar de apă cu lămâie vă va ajuta cu succes să scăpați de el. Efectul revigorant al apei cu lămâie nu este mai slab decât cel al cafelei și în plus nu are efecte nocive asupra sănătății!

Citiți și:
10 probleme de sănătate pe care apa cu lămâie le rezolvă mai bine decât orice medicament
Scăpăm de somnolența din timpul zilei pentru totdeauna

 

yogaesoteric
23
februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More