Av. Gheorghe Piperea despre ancheta Oanei Zamfir: Afacerea Arafat-DNA

Pandemia, suspecții Arafat, Cîțu și Orban, Curtea de Conturi, furturi de miliarde, inclusiv achiziționarea criminală și prostească de vaccinuri inutile în valoare de peste un miliard de euro

Ohooo! Dar ce avem noi aici? O afacere DNA-Arafat, o operațiune de protejare a suspecților „căzuți” pe interceptări, realizată de la vârful DNA, contra procurorului-anchetator, cu ajutorul polițiștilor de la „judiciară”……. Suspecții fiind Arafat, Cîțu și Orban……. Faptele camuflate, în ciuda rapoarte de ilegalitate ale Curții de Conturi, fiind furturi de miliarde, inclusiv achiziționarea criminală și prostească de vaccinuri inutile, în valoare de peste un miliard de euro.

Nu folosesc întâmplător termenul „afacerea”

S-o luăm cu începutul.

Mai 2020. Libertatea publică informaţia că în decembrie 2019 DNA – Secţia militară nu aripa Uncheșelilor – descinde în IGSU şi ridică toate calculatoarele de la vârf pentru percheziţie informatică: pe al prim-adjunctului Cristian Radu, pe al adjunctului inspectorului general Cezar-Mihai Damian, pe al şefului serviciului tehnic şi pe al şefului serviciului achiziții.

Potrivit ziarului se fac audieri în cadrul cărora se obţin mărturii despre cum anumite caiete de sarcini au fost întocmite cu dedicaţie pentru o anumită firmă. E vorba de achiziţii de peste 600 de milioane de euro pentru autospeciale. Arafat căzuse de atunci pe interceptări. Deci era tehnica pusă şi atunci. Libertatea publică o astfel de interceptarea în care Arafat ameninţa o firmă cu anularea licitaţiei.

Începe pandemia, peste dosar se pune praful. Că nu dădea bine să te iei de Arafat atunci.

Dosarul este clasat. Apoi tot DNA cere redeschiderea lui în instanţă. Instanţa respinge de curând. Arafat iese public şi reclamă că viaţa i-a fost preschimbată într-un coşmar de DNA şi că a dat din banii munciţi de el pe avocaţi. Cu acest prilej scapă însă informaţia că faptele s-au prescris „oricum” în 2020, aspect care pune într-o altă lumină decizia instanţei. A acceptat clasarea pentru că a intervenit prescripţia?

În paralel iese public o altă informaţie. Arafat a „găsit” în biroul lui un microfon şi a făcut plângere la parchet pentru interceptare ilegală. Parchetul General verifică şi descoperă că nu e ilegală. E ca la carte, cu mandat de la judecător. Care judecător ca să dea mandat este necesar să aibă nişte motive pe masă.

Teza că un şezător pe scaun descoperă un microfon ascuns într-o guma de mestecat e prosteală ieftină. În mod evident, Arafat a avut informaţia care să-l prevină chiar din partea celor din MAI care au fost informaţi că vine DNA să instaleze (pe procedură). Că n-a lăsat microfonul să-l înregistreze în pace, iar e semnificativ pentru cineva care nu are nimic de ascuns.

Piesa cu cea mai mare greutate în această afacerea e decizia procurorului Strâmbei de a pleca înapoi la Parchetul Curţii Militare de Apel de unde venise în DNA. Din nou teza că l-au dat afară pentru că a pus microfonul într-o guma e o prostie. Repet, povestea cu guma e o prostie. Cum stătea el ocupantul scaunului şi cum s-a apucat să pipăie până şi-a băgat degetele într-o gumă şi a mai şi întins-o până a dat de microfon e o poveste pentru proşti.

Mai degrabă credibilă e informaţia dată de Adina Anghelescu potrivit căreia Strâmbei a plecat în urma unei confruntări cu Crin Bologa (hmmm), pe care Strâmbei l-ar fi acuzat că nu e lăsat să instrumenteze acest dosar.

Concluzie: afacerea Arafat-DNA pute! La fel de tare ca protecţia pe care DNA o acordă lui Orban şi lui Cîțu pentru achiziţiile din timpul pandemiei, în ciuda dovezilor publicate de Curtea de Conturi. La fel ca protecţia pentru achiziţia de vaccinuri.

Autor: Gheorghe Piperea

Citiți și:
Cum a ajuns Arafat șeful cenzurii în România guvernată de caschete și epoleți
Rafila recunoaște: Încă 2 milioane de doze expirate, încă 6 milioane de euro aruncate. Cîțu, scoate banii!
Fost consilier al lui Ludovic Orban: Dovada că trăim într-un stat controlat de o juntă militară

 

yogaesoteric
24 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More