„Acesta este Pandemoniul Satanei”. Omul-maimuță sau despre cum au creat oamenii de știință embrioni parțial om, parțial maimuță

Omul maimuță

Facem rău, dar îl numim bine.

Potrivit unui nou studiu publicat în revista Cell, oamenii de știință au creat pentru prima dată embrioni care sunt parțial om și parțial maimuță. Echipa de savanţi care a colaborat la acest studiu a declarat că embrionii au fost creați drept metodă de cercetare a unor noi direcţii pentru producerea de organe pentru transplanturi.

Cu toate acestea, cercetarea a fost una controversată în cadrul comunității științifice, unii bioeticieni dezbătând aspectele ce ţin de etica din spatele creației.

Kirstin Matthews, membru al catedrei de știință și tehnologie la Institutul Baker al Universității Rice, a declarat pentru NPR următoarele:

Prima mea întrebare este: «De ce?» Cred că publicul va fi îngrijorat, și eu sunt la fel de îngrijorat că ne pripim cu știința fără a purta o conversație adecvată despre ceea ce ar fi sau nu ar fi necesar să facem.

Preocupările legate de etică variază. Una dintre ele este aceea că cercetarea ar putea merge mai departe și ar duce la situaţia în care cineva ar încerca să creeze un făt în care creierul care se dezvoltă ar fi, de asemenea, parțial uman – parțial animal.

Astfel de entități sunt cunoscute sub numele de himere, derivând din mitologia greacă.

Ar putea să fie reglementat ca om, deoarece are o proporție semnificativă de celule umane în el? Sau ar putea să fie reglementat doar ca un animal? Sau ca altceva?”, a spus Matthews.

În ce moment luați ceva și îl folosiți pentru organe? Când de fapt începe să raţioneze şi să aibă gândire logică?

O altă îngrijorare de primă importanţă este posibilitatea de a produce animale care atunci ar purta spermă sau ovule umane.

Nimeni nu vrea cu adevărat ca maimuțele să se plimbe cu ovule umane și spermă umană în ele. Pentru că dacă o maimuță cu spermă umană întâlnește o maimuță cu ovule umane, nimeni nu vrea un embrion uman în interiorul uterului unei maimuțe”, a declarat Hank Greely, bioetician al Universității Stanford. Greely este co-autor al unui articol în același număr din Cell criticând această linie de cercetare.

Cu toate acestea, oamenii de știință implicați în studiu îşi susţin cercetările și spun că ar putea fi esenţial pentru rezolvarea uneia dintre cele mai mari chestiuni ale medicinii.

Aceasta este una dintre problemele majore în medicină – transplantul de organe”, a declarat pentru NPR Juan Carlos Izpisua Belmonte, profesor la Laboratorul de Expresie Genică al Institutului Salk pentru Științe Biologice și co-autor al studiului. „Cererea pentru aceasta este mult mai mare decât oferta.”

Nu este prima dată când oamenii de știință creează un embrion hibrid om-animal.

Acum 21 de ani, J. Bottum scria în The Weekly Standard:

Cercetătorii în biotehnologie au creat cu succes un hibrid de ființă umană și porc. Un porc-om. Un om-porc. Realitatea este de nedescris într-un asemenea mod încât cuvintele în sine nu vor să stea împreună.

Extrăgând nucleele celulelor de la un făt uman și introducându-le în celulele ovulului de porc, oamenii de știință de la o companie australiană numită Stem Cell Sciences și o companie americană numită Biotransplant au crescut doi dintre porcii-bărbați în embrioni cu 32 de celule înainte de a îi distruge.

Oamenii de știință au recunoscut că embrionii ar fi crescut mai mult dacă ar fi fost implantați în uterul unei scroafe sau al unei femei. Fie o scroafă, fie o femeie. Ori o femeie, ori o scroafă.

Creatorii au sugerat că scopul lor în proiectarea acestui porc uman este de a construi o nouă rasă de creaturi subumane pentru uz științific și medical.

Singurul scop pe care îl intenţionează este de a crea animale, a susținut șeful Stem Cell Sciences, Peter Mountford, schimbându-şi furios opinia exprimată odată ce știrile despre omul-porc au scăpat din biroul de brevete al Uniunii Europene.

Deoarece creaturile sunt 3% porc, legile împotriva utilizării oamenilor ca subiecte de cercetare nu s-ar aplica. Dar, deoarece sunt 97% oameni, experimentele ar putea fi realizate în mod profitabil asupra lor și ar putea fi folosite ca dulapuri vii de carne pentru organe și țesuturi transplantabile.

Dar și atunci s-a sugerat că scopul creatorilor nu este atât de a corupe omenirea, cât de a o ridica. Crearea omului-porc este o dovadă că putem depăși barierele genetice care odată împiedicau încrucișarea între oameni și alte specii.

În cele din urmă, atunci putem începe să proiectăm o nouă rasă de ființe perfecționată, cu înzestrări care speciei umane simple îi lipsesc: forță crescută, frumusețe sporită, durată extinsă de viață, imunitate la boli.

La modul extrem de teoretic”, a recunoscut Mountford, embrionii ar fi putut fi implantați într-o femeie pentru a deveni un nou tip de om – deși, bineînțeles, a reasigurat el presa australiană, ceva de genul acesta ar fi „lipsit de etică și este nu ceva pe care compania noastră sau orice om de știință respectabil l-ar urmări”.

Dar în ce constă diferenţa dacă intenția cercetătorilor este de a crea suboameni sau supraoameni? Fie vor vrea să facă o rasă de sclavi, fie vor vrea să facă o rasă de stăpâni. Și, în oricare dintre cazuri, asta înseamnă sfârșitul umanității noastre. Nu poți spune că nu am fost avertizați.

Aceasta este insula Dr. Moreau. Aceasta este minunata lume nouă. Aceasta este camera doctorului Frankenstein. Aceasta este camera doctorului Jekyll, orașul autodistrugerii pe care îngerii rebeli l-au produs prin mândria lor atot-consumatoare.

Observați că justificările pe care oamenii de știință le folosesc în cazul omului-maimuţă pentru ceea ce au făcut este de a ajuta la rezolvarea problemelor transplanturilor de organe. Am devenit genul de oameni care vor accepta orice dacă acel „orice”promite să ne elibereze de suferință.

Bottum a înțeles asta acum 21 de ani: „La fel ca împlinirea unei vechi povești – descoperirea pietrei filosofale, frecarea unui felinar magic – biotehnologia oferă cele mai uimitoare progrese medicale pe care și le-a imaginat vreodată cineva.

Tu și cu mine vom trăi mulți ani plini de sănătate tinerească: cancerele noastre, senilitățile noastre, tusea și infirmitățile noastre au fost măturate de valul triumfător și înalt al științei.

Dar fiii și fiicele noastre se vor împerechea cu porcii, dacă porcii îi vor vrea. Și nepoții noștri cu râturi – rodul nu al coapselor noastre, ci al aroganței noastre și al eprubetelor noastre strălucitoare – vor folosi povestea generației noastre pentru a-i învăța o poveste cu morală pe băieții lor înspăimântați.”

Răul. Omenirea nu învață niciodată. Nu învață absolut niciodată. Cultul tehnologiei va fi sfârșitul nostru.

În mod uimitor, există încă oameni care spun că sunt prea pesimist, prea alarmist cu privire la starea omenirii.

Autor: Rod Dreher

Citiţi şi:
Interviu Rod Dreher: „Cred că niciodată nu s-ar cuveni să facem ceva împotriva conștiinței noastre doar pentru a ne recăpăta libertatea”
Ne jucăm de-a Creatorul! Hibrizi om-animal: dezastrul zilelor noastre
Raymond Kurzweil: „Oamenii vor deveni hibrizi până în 2030”

 

yogaesoteric
30 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More