Vaccinarea – bază pentru identificarea digitală globală

Identitățile digitale sunt folosite pentru a înregistra și identifica persoane și obiecte. Cardurile cu cip și datele biometrice, cum ar fi amprentele digitale sau irisul ocular, sunt adesea folosite în acest scop.

În 2018, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a promovat identificarea digitală. Buletinul OMS „Programe de vaccinare și notificări despre evenimente vitale” afirmă:

ID4D și Alianța ID2020 se angajează să reunească guverne, societăți civile, organizații internaționale și sectorul privat pentru a implementa eficient tehnologii de identitate digitală la scară largă”.

Dar ce scopuri și ale cui interese urmăresc aceste organizații?

ID4D este o inițiativă a Grupului Băncii Mondiale care sprijină țările în implementarea sistemelor de identificare digitală, „pentru a adopta înregistrarea digitală a nașterilor și identitatea legală digitală pentru toți până în 2030”.

Partenerul principal și finanțatorul ID4D este Fundația Bill și Melinda Gates. ID2020 este o alianță care aparent dorește îmbunătățirea calității vieții prin identitate digitală.

Într-un articol publicat în 2018, aceștia descriu vaccinurile drept modalitatea perfectă de a introduce identitatea digitală în lume. Fondatorii și partenerii principali ai ID2020 sunt strâns legați de Bill Gates și de industria vaccinurilor.

Institutul de Tehnologie din Massachusetts a publicat rezultatele cercetărilor inițiate de Bill Gates și finanțate de Fundația Bill și Melinda Gates în decembrie 2019. Odată cu vaccinul, datele personale codificate sunt aplicate sub piele printr-un model codificat de culori, invizibil cu ochiul liber, adică se implantează o identitate digitală.

Care este însă „capcana” identității digitale?

Teoretic, acceptarea unei identități digitale a fost până acum voluntară, dar în practică se va ajunge la o constrângere inevitabilă. În Indonezia, de pildă, numai cei cu identitate digitală primesc combustibil subvenționat pentru gătit. Asta înseamnă 41 de milioane de indonezieni.

În Bangladesh, guvernul, împreună cu ID2020 și cu alianța pentru vaccinare GAVI echipează sugarii și copiii cu o identitate digitală la înregistrarea nașterii sau la vaccinare.

În Nigeria s-au folosit drone pentru a afla cine nu a primit vaccinul împotriva poliomielitei. Acest fapt poate fi verificat oricând datorită identității digitale.

Această vaccinare în combinație cu identitatea digitală deschide astfel calea către un control și o condiționare atotcuprinzătoare. Depinde de fiecare persoană în parte să conștientizeze robia ce urmează și să se opună.

Citiţi şi:
Opinie: Mă tem că noul „portofel de identitate digitală” al UE, demn de o societate distopică, va fi folosit pentru a controla și urmări oamenii așa cum se face în China
Orice motiv este justificat pentru colectarea datelor biometrice: O companie germană a dezvoltat o aplicație care identifică persoanele infectate cu covid prin scanarea ochilor
Gulagul digital

 

yogaesoteric
30 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More