Alimentaţia şi terapia naturistă cu cereale

 o lucrare de Gregorian Bivolaru– prezentarea cărții –Regimul alimentar lacto-vegetarian a devenit aproape o modă în toate ţările dezvoltate. El a fost îmbrăţişat cu entuziasm, nu de puţine ori, chiar de către marile vedete de cinema şi de televiziune. Cu toate acestea, chiar şi acum la noi în ţară acest regim este privit ca o bizarerie. Aceasta se datorează cel mai adesea ignoranţei.

Cei care ar putea fi interesaţi de acest regim aud frecvent că numai produsele din carne conţin proteine şi tocmai de aceea ei cred cu tărie că fără aceste proteine din carne nu se poate trăi. Acest motiv principal îi face să evite o eventuală transformare în ceea ce priveşte modul lor de alimentaţie şi, cel mai adesea, ei se amăgesc că nu este cu putinţă să se renunţe definitiv la consumul de carne.Lucrarea de faţă urmăreşte să vă arate că proteinele din carne nu sunt deloc indispensabile şi că, de fapt, spre exemplu, soia şi anumite cereale, care conţin, în plus, şi o mulţime de substanţe naturale nutritive ce nu se găsesc în carne.Nu este deloc întâmplător că multe boli, cum ar fi cancerul, guta şi diabetul, sunt mai puţin cunoscute în rândul vegetarienilor. Mai mult decât atât, cei care au în alimentaţia lor zinică preparate pe bază de carne suferă într-un procentaj mai mare de boli ale tractului digestiv şi de boli cardio-vasculare în comparaşie cu cei care au un regim lacto-vegetarian.În tratatele vechi orientale e spune că, într-o anumită măsură, suntem ceea ce mâncăm, însăşi mintea şi stările ei de claritate fiind considerabil influenţate de fiecare aliment pe care îl consumăm.

Această lucrare a apărut la editura Dakini.


yogaesoteric

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More