Alimentaţie adecvată pentru afte

Peste 70% din populaţia lumii a suferit de afte cel puţin o dată în viaţă. Contrar credinţei populare, această boală apare nu numai la femei, ci şi la bărbaţi. La urma urmei, ciupercile care cauzează aftele trăiesc în trupul oricui, chiar şi al unei persoane sănătoase. Şi multiplicarea patologică, provocând boli şi disconfort, începe doar atunci când este perturbat echilibrul firesc al organismului.

Aftele pot fi declanşate prin administrarea de antibiotice, dietă nesănătoasă, abuzul de alcool şi utilizarea de contraceptive orale. Factorii predispozanţi includ, de asemenea, sarcina şi alăptarea, diabetul zaharat.

Unul dintre cele mai importante motive pentru care poate începe reproducerea patologică a ciupercilor, este scăderea imunităţii. Pentru a face tratamentul mai eficient, precum şi pentru a preveni reapariţia bolii, este recomandat să suplimente naturale de vitamine, să vă revizuiţi dieta.

Pentru a îmbunătăţi imunitatea, se recomandă că dieta să fie mai variată, să includă mai multe legume proaspete sau gătite la abur în ea. Fructele vor contribui, de asemenea, la creşterea imunităţii, deoarece conţin multe vitamine benefice.

Se crede că aftele pot fi declanşate consumând o mulţime de dulciuri şi alimente care conţin drojdie. Se recomandă oprirea consumului de dulciuri şi alimente care conţin carbohidraţi simpli pe durata tratamentului.

Medicii recomandă consumul de alimente care conţin bifidobacterii, în special cu sau după administrarea de antibiotice. Aceste medicamente ucid microflora benefică a trupului, dând loc dezvoltării celor patogene. Pentru a restabili echilibrul bacteriilor benefice, se recomandă să mâncaţi iaurturi, brânză de vaci, chefir.

Medicina tradiţională recomandă consumul de usturoi pentru afte. Are nu numai proprietăţi antibacteriene, ci şi anti-fungice. Acest aspect este dovedit de cele mai recente cercetări realizate de oamenii de ştiinţă din Israel. De asemenea, usturoiul este un bun stimulent imunitar.

Când pregătiţi diferite feluri de mâncare, se recomandă utilizarea activă a unei varietăţi de condimente. Acestea, de asemenea, suprimă destul de eficient dezvoltarea activă a culturilor fungice.

Este recomandat să beţi regulat suc de afine. Aceste boabe au efecte benefice în tratarea nu numai a aftelor, ci şi a altor boli. În plus, afinele stimulează perfect sistemul imunitar, deoarece sunt foarte bogate în vitamina C.

Citiţi şi:
Tratamente naturiste cu nuci verzi şi coji verzi de nuci
5 vitamine și minerale pentru dinți și gingii sănătoase

yogaesoteric
12 septembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More