Amalia Bellantoni, la cuțite cu dictatura covid

Luni de zile, de la începutul acestui an, la mai toate protestele de stradă, dar și în emisiuni de televiziune, talkshow-uri și buletine de știri, o femeie blondă, frumoasă și micuță s-a făcut remarcată printr-o prezență puternică, foarte vocală, plină de patos. Ea își exprimă revolta față de autoritățile care au adus industria HORECA, cea care reprezintă nu mai puțin de 400 de mii de oameni care își câștigă existența din munca lor în hoteluri, restaurante și cafenele, în pragul falimentului total. Este vorba de Amalia Bellantoni, o româncă măritată cu un cunoscut bucătar sicilian, Domenico Bellantoni, împreună cu care deține unicul restaurant cu specific exclusiv sicilian din Capitală, undeva prin centrul Bucureștiului.

Amalia Bellantoni

Amalia Bellantoni este absolventă a Facultății de Limbi Străine a Universității București și a lucrat timp de 19 ani ca stewardesă în cadrul companiei ALITALIA. A ajuns și la TAROM după ce a participat în 2010 la emisiunea „Vreau să fiu stewardesă”, prezentată de Dan Negru la Antena 1. Ea s-a remarcat și la emisiunea cu specific gastronomic „Chefi la cuțite”. Este deținătoarea titlului „Lady Chief of Sicily in the World”, acordat de Regione Siciliana, și administrează împreună cu soțul ei, Domenico Bellantoni, un restaurant cu specific sicilian în centrul Bucureștiului, deschis publicului acum 10 ani.

Prigoniți de autorități în timpul pandemiei

Într-un interviu pentru Impact.ro, Amalia își amintește de luna februarie a anului trecut. „A fost cumplit. După ce a fost depistat acel cetățean din Italia, care locuia în acea localitate din Gorj, a început prigoana noastră. A italienilor. Eram văzuți rău peste tot. Lumea se îndreptase împotriva noastră, noi eram cauza răului care se năpustise asupra României! Am avut de suferit noi, personalul. Prin ce au trecut și copiii! Gândiți-vă că era primul lor an de școală în România! Dintr-o dată ne-am trezit marginalizați, adevărați proscriși! O lună întreagă am fost practic baricadați în casă. Dar nu am stat degeaba. Am igienizat totul, am adus îmbunătățiri restaurantului și ușor-ușor, ca toți ceilalți, am început să ne adaptăm. Am început și noi să punem în mișcare sistemul de livrări la domiciliu.

Am fost asaltați, apoi, de controale. Controale peste controale! Au fost zile în care aveam 15-20 de funcționari, în echipe de control, de la mai multe instituții ale statului, în același timp, în restaurant! Pe urmă, au început nebunia cu închideți restaurantul, deschideți restaurantul! Nu mai știam ce să facem. Măsurile impuse de autorități au ajuns să fie din ce în ce mai haotice, fără noimă. Și noi primeam facturi peste facturi, multe pentru servicii de care nici nu mai beneficiam. De salubritate/gunoi, de exemplu. Atunci am simțit nevoia să iau atitudine și să mă revolt. Vreți să știți ceva? Aș putea bine-mersi să mă stabilesc oriunde, în afara României. Avem case, avem proprietăți. Dar eu sunt româncă, vreau să trăiesc în România. Nu vreau să fiu Diaspora. Îmi iubesc țara!”, spune micuța și inimoasa blondă.

Citiți și:
ANALIZĂ: Ce s-a petrecut cu România în pandemie și unde ne aflăm acum – privire retrospectivă, date oficiale, studii, avertismente (I)
Nevoia de Bittmani

 

yogaesoteric
8 noiembrie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More