Ambasada Rusiei: Ce-i asta dacă nu e un simptom al aterosclerozei politice progresive?

Ambasada Rusiei la București scrie, într-un comentariu, că președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, pe neașteptate a declarat în cadrul unei emisiuni The Late Show a postului de televiziune irlandez RTE, că inflația în Uniunea Europeană a apărut ,,aproape de nicăieri”.

Niveluri record de inflație depășind 20% au fost înregistrate în unele state-membre ale UE, în special în Estonia, Letonia, Lituania etc. Inflația fără precedent, nemaivăzută „din ultimul mileniu”, cu o rată anuală depășind uneori pragul de 10%, zguduie acum Statele Unite și principalele economii ale Uniunii Europene, provocând o nemulțumire justificată a cetățenilor, mai ales pe fundalul unei recesiuni.

Este pur și simplu imposibil să descriem această situația mai bine decât a făcut-o „clasicul” înțelepciunii populare rusești, răposatul prim-ministru Viktor Cernomîrdin, care în astfel de cazuri spunea: „Așa ceva nu s-a petrecut niciodată, și iată, se petrece din nou!”, susțin diplomații ruși la București.

Aceștia subliniază că se creează impresia că, astfel, cel mai important expert în economie din cadrul Uniunii Europene, Christine Lagarde, nu știe nici măcar despre analiza profundă a cauzelor crizei economice de sistem cu care se confruntă Occidentul, făcută de Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell.

„Grădinarul-șef” al Europei neo-coloniale a spus recent într-un moment eureka: principalele surse ale fostei bunăstări economice europene au fost sursele de energie ieftină din Rusia și accesul la forță de muncă ieftină în China, punctează Ambasada Rusiei la București.

Instituția adaugă că, în momentul de față, când Uniunea Europeană s-a deposedat voluntar de aceste avantaje competitive, între europeni începe să se înrădăcinează încrederea că „vremurile prospere” au trecut irevocabil și că nu se întrevăd modalități evidente de a ieși din inevitabila recesiune.

Ideea principală vehiculată pretutindeni în Europa și în SUA este că, pentru toate, ar fi de vină președintele rus Vladimir Putin.

Într-adevăr, cum și-ar putea imagina cineva un asemenea plan insidios precum decizia de a pune capăt genocidului populației vorbitoare de limbă rusă din Donbas și acum a altor regiuni din Noua Rusie istorică?!”, scriu diplomații ruși la București.

Aceștia adaugă că ,,agresiunea neprovocată, nejustificată și ilegală” a Moscovei este condamnată și stigmatizată în Occident de toată lumea.

,,Ce-i asta dacă nu e un simptom al aterosclerozei politice progresive și chiar al amneziei selective? La urma urmei, nu ar fi existat un discurs de la München al lui Vladimir Putin în februarie 2007, nu ar fi avut loc nici operațiunea «de impunere a păcii» în Georgia din anul 2008, nimeni nu ar fi observat nici lovitura de stat violentă anticonstituțională de la Kiev și nici «primăvara rusă» din anul 2014, și cu atât mai mult nimeni nu a luat act de eforturile enorme ale Președintelui Rusiei de a rezolva și, cel mai important, de a forța Kievul să respecte pachetul de măsuri de reglementare politică pașnică de la Minsk al cărui scop era stabilirea unui statut special pentru Donbas în granițele Ucrainei?”, punctează reprezentanții Ambasadei Rusiei în România.

Diplomații ruși la București reamintesc că tocmai în noiembrie-decembrie 2021, pe fondul intensificării eforturilor NATO de pătrundere militară pe teritoriul ucrainean, Moscova a propus Washingtonului și Bruxelles-ului să semneze acorduri privind garanțiile de respectare a intereselor naționale legitime ale Rusiei în domeniul securității în conformitate cu documentele OSCE aprobate anterior prin consens.

Drept răspuns, în ianuarie 2022, Congresul SUA a lansat procedura de adoptare a unei noi legi «lend-lease» pentru a livra Kievului arme moderne. Acest fapt nu a făcut decât să sporească tentația Kievului de a ocupa cu forța Donbasul. Banderoviții au început acțiunile respective de pregătire a ofensivei pe 17 februarie prin concentrarea trupelor și bombardarea masivă cu rachete și artilerie a orașelor pașnice din estul Ucrainei”, adaugă sursa citată.

Și atunci au început și fenomene inexplicabile: cu cât mai multe sancțiuni antirusești impunea Occidentul, cu cât mai mult înarma și susținea regimul neo-nazist de la Kiev, cu atât mai mulți ucraineni făceau o alegere în favoarea libertății și aderării la Rusia, se arată în comentariul Ambasadei Rusiei în România. În același timp, economia rusă a supraviețuit, iar economia occidentală, în ciuda trilioanelor de dolari «goi» și de euro tipărite în cadrul «relaxării cantitative» în vederea atenuării consecințelor crizelor, pandemiilor etc., alunecă într-o recesiune… Cu adevărat, inaccesibile minții europene sunt motivele crizei economice acute care a cuprins Uniunea Europeană și Statele Unite… Ne pare rău”, punctează Ambasada Rusiei la București.

Citiți și:
Nepoata unui comisar bolșevic din guvernul lui Lenin, ajunsă șefa FMI, ne sperie cu previziuni planetare sumbre: Chiar și atunci când va fi creștere economică, se va simți ca o recesiune
Sinuciderea Occidentului va continua și după Războiul din Ucraina

 

yogaesoteric
16 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More