Anunţul ce dă fiori: ghid pentru supravieţuire în caz de „urgențe nucleare”. Ce a transmis OMS

OMS a publicat un ghid despre cum să supraviețuiești unei catastrofe nucleare, la doar câteva ore după ce UE a avertizat că Rusia „este în război cu Occidentul”.

În ghid este inclusă o listă de medicamente pe care națiunile este necesar să le stocheze pentru „urgențe de radiații sau nucleare”.

Guvernele să pregătească tratamentele

Dr. Maria Neira, director general adjunct interimar al OMS, a avertizat că guvernele este necesar să pună la dispoziție rapid tratamentele pentru expunerea la radiații și expunerea nucleară.

Au fost luate în discuţie urgențe de radiații sau nucleare la centralele nucleare, precum și utilizări intenționate de materiale radioactive cu intenții rele.

Rezervă împotriva ameninţărilor chimice

Uniunea Europeană a acordat Finlandei fonduri pentru a crea pentru prima dată o aşa-numită „rezervă” împotriva ameninţărilor chimice, biologice, radioactive şi nucleare, pentru utilizare de către toate statele membre, a anunţat recent guvernul finlandez.

Rezerva va consta din echipamente medicale şi de salvare, precum antidoturi şi detectoare de radiaţii, menite să protejeze personalul din serviciile de urgenţă şi populaţia civilă, a declarat Ministerul de Interne al Finlandei.

Citiți și:
 Peter Hitchens: Aroganța și nebunia din Ucraina care ne-ar putea trimite către catastrofa nucleară
Henry Kissinger: „Este timpul pentru o pace negociată”. „Dezmembrarea Rusiei ar declanșa haosul nuclear”
A fost dezvăluit modul în care Rusia va aplica doctrina nucleară

 

yogaesoteric
9 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More