Aparatul de propagandă american recurge la un standard dublu în tratarea problemelor internaţionale


De ce populaţia din Mosul este mai puţin importantă decât cea din Alep pentru americani?


Minciunile şi dezinformările promovate de mass-media americană, care doreşte să fie percepută ca sursa unică de informaţii „adevărate”, sunt însușite de mulţi dintre americani, care dezvoltă o logică conform acestor minciuni.

The New York Times, Washingtom Post şi alte publicaţii cu impact naţional dezinformează masiv poporul american, plin de Rambo-și dar extrem de vulnerabil emoţional.

Aceste publicaţii fac dovada unui dublu standard atunci când scriu despre numărul victimelor şi distrugerile produse de bombardamentele aviaţiei americane în Irak, Mosul, unde trupele guvernamentale irakiene sunt susţinute masiv de bombardamentele aviaţiei SUA în înaintarea lor către Mosul şi în aşa-zisa luptă împotriva ISIS, de altfel, o construcţie 100% a CIA.

Sub o cu totul altă formă este prezentat de aceste publicaţii centrale americane (controlate de elita sionistă) asaltul trupelor guvernamentale siriene şi al celor ruseşti asupra oraşului Alep, deţinut în proporţie de aproximativ 30% de către rebelii sirieni, ISIS, Frontul al Nusra şi alţi terorişti.

Să nu uităm că în Mosul, Irak, sunt blocaţi peste 1 milion de oameni nevinovaţi care suportă bombardamentul aviaţiei americane şi atacul trupelor irakiene şi kurde, în timp ce în Alep numărul cetăţenilor oraşului nealiniaţi la ISIS, dar care trebuie să suporte bombardamentele şi atacurile armatei siriene şi ruse, este mai mic de 200.000.

Alep este deţinut în partea de est de grupările teroriste alimentate de SUA, Arabia Saudită, Israel şi aliaţii lor, care întreţin conflictul şi duc la moartea a zeci de mii de oameni, în timp ce în Mosul, americanii luptă împotriva unor terorişti care au armament şi echipament militar furnizat direct sau indirect tot de America. Deci, în ambele cazuri, intervenţia Americii este devastatoare pentru populaţia prinsă la mijloc în acest conflict.

În cazul orașului Mosul, presa americană nu priveşte populaţia care este sub asediul avioanelor de luptă ale SUA ca fiind victime ale acestei agresiuni, chiar dacă se moare pe capete în urma acestui joc murdar al Americii. În acelaşi timp, în Mosul, ISIS terorizează un întreg oraş şi pedepseşte zilnic cu tăieri de capete pe cei ce nu se supun regulilor teroriştilor.

ISIS, „aliaţii” americanilor din Mosul şi Alep, terorizează populațiile acestor oraşe tăind în pieţe capetele celor ce nu se supun ordinelor lor şi ale acelora care nu se prezintă la rugăciuni sau îşi bărbieresc bărbile şi nu distrug monumentele sau edificiile care sunt non islamice; interzic fumatul şi toarnă acid pe tatuajele celor ce le posedă etc.

Dacă ținem seamă de ceea ce afirmă mass-media de peste ocean, pentru americani este un act barbar faptul că aviaţia rusă nu glumeşte cu teroriștii şi, după repetate ultimatumuri, îi decimează în Alep, salvând mai bine de 72% din populaţia oraşului pe care a mutat-o în vestul lui, unde armatele siriană şi rusă ţin sub control situaţia!
Însă pentru aceeași americani nu este un act barbar ceea ce fac grupările teroriste şi aşa-zişii rebeli finanţaţi de SUA, care merg împreună cu teroriştii la moschei.

În acest context, mesajul este clar: dacă ofensiva condusă de aviația americană omoară un număr impresionant de civili în Mosul, inclusiv copii, femei şi bătrâni, publicaţia The New York Times, citadela minciunii capitaliste americane, va face totul ca cititorii ei să vadă în acest lucru un „colateral damage” (o pierdere inevitabilă în cadrul unei acţiuni militare) necesar pentru a elibera oraşul de terorişti (civili aflați în zona focului declanşat de aviaţia americană).

Aceeași media jewmericană a considerat tot o „pierdere colaterală” dezastrul produs de intervenţia militară americană în oraşul Fallujah din Irak, în 2004, când practic armata americană a distrus întregul oraş, omorând zeci de mii de civili, ca să nu mai discutăm de sutele de mii de irakieni care şi-au pierdut vieţile datorită jocului murdar al americanilor şi generării războiului din Irak, pe care tot americanii îl întreţin, promovând ISIS în zonă şi nedorind să distrugă reţelele teroriste care activează acolo.
Aceste victime ale aviaţiei americane au fost definite de presa jewmericană centrală ca fiind „scuturi umane” folosite de ISIS, pentru ca în final, aceste publicaţii ale morţii jurnalismului să anunţe că moartea acestor oameni nevinovaţi se datorează luptătorilor anti-guvernamentali irakieni.

Dar, America a invadat Irakul sfidând total orice lege internaţională, omorând sute de mii de irakieni, sub pretextul existenţei unor arme de distrugere în masă. Collin Powell a apărut în fața ONU agitând o eprubetă în mână, care se dorea a fi dovada armelor de distrugere în masă ale lui Saddam Hussein.

Niciun tribunal de război nu a cerut condamnarea acestor jewmericani pentru sutele de mii de morţi şi decimarea unei ţări în ani de zile… De ce?

În contrast, The New York Times prezintă bătălia din estul oraşului Alep ca fiind un act barbar al ruşilor şi sirienilor din armata guvernamentală, cu costuri umane inestimabile şi copii omorâţi, ilustrându-și articolele manipulatoare cu fotografii „aranjate” electronic de maeştrii acestei publicaţii sinistre.

NYT portretizează rebelii sirieni terorişti ca fiind eroi naţionali sau locali, în loc să spună adevărul despre ei, și anume faptul că sunt o paletă întreagă de terorişti jihadiști din Siria şi din afara Siriei, care luptă la comanda Frontului al Nusra şi al Qaeda. Americanii însă îi numesc, sfidând întreaga opinie internaţională, „rebeli moderaţi”!

Americanii au susţinut şi susţin orice grup armat care luptă împotriva lui Assad și care este controlat de teroriştii care primesc instrucţiuni de la Washington. Americanii le oferă sprijin și finanțare acestor teroriști, mergând de la piese pentru repararea Hummerelor, echipament militar şi piese de schimb, inclusiv cauciucuri şi ulei pentru blindate, până la bani pentru plata soldelor şi aşa mai departe.

Cum nu poate înţelege SUA că aliaţii ei din regiune, incluzând Arabia Saudită, Qatarul, Turcia, Israel şi Emiratele Arabe, au finanţat şi ei şi finanţează sub o formă sau alta ISIS şi al Qaeda în Siria, datorită duşmăniei lor împotriva religiei șiite şi susţinătorilor ei, majoritatea șiiților fiind în Iran, un aliat al guvernului de la Damasc?

De fapt ei înţeleg foarte bine, cum s-a putut vedea într-un interviu din 2013 cu ambasadorul israelian de la Washington, Michael Oren, un sfătuitor din umbră al lui Netanyahu, care descrie în Jerusalem Post, în mod deschis, faptul că statul Israel oferă avantaje şi favorizează teroriştii sunniți în acţiunile lor militare de a detrona regimul democratic ales al lui Assad în Siria. Ce se mai poate spune după aceste afirmații apărute într-una dintre cele mai importante publicaţii israeliene?

În loc să prezinte problema reală şi geneza conflictului, pericolul pe care îl implică şi cum poate degenera el, NYT prezintă tot felul de articole manipulatoare prin care încearcă să le inducă americanilor un sentiment de ură faţă de Rusia, preşedintele Putin şi Assad.

Când, la iniţiativa rusă, a fost deschis un coridor de evacuare a civililor din zona de conflict, jihadiștii conduşi de CIA au deschis focul, forțându-i pe mulţi civili să nu părăsească zona, astfel că au rămas în continuare acolo pentru a servi drept scut al ISIS. Dar presa jewmericană a neglijat să arate acest aspect.

Războiul din Siria a fost un subiect intens exploatat în campania electorală pentru preşedenţia SUA, ceea ce arată presiunea şi perversitatea pe care o aruncă presa jewmericană peste acest subiect, în care vieţile unor oameni nevinovaţi joacă rol în alegerea preşedintelui SUA, după ce aceeași americani i-au decimat…


Citiți și:

Carla Ortiz, după opt luni petrecute în mijlocul evenimentelor din Siria, ridiculizează propaganda occidentală

Cum s-ar putea încheia, în 2017, conflictul din Siria?

 

yogaesoteric
25 februarie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More