Argentina a început campania de vaccinare împotriva Covid-19 cu Sputnik V

Argentina şi-a început la 29 decembrie campania de vaccinare împotriva covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V, devenind prima ţară din America Latină care îl foloseşte.

Campania de vaccinare se desfăşoară în mod simultan în întreaga ţară. În centrul acestei vaccinări – voluntare – se află, într-o primă fază, personalul medical.

„Ideea este să începem vaccinarea cu persoanele cu cel mai mare risc”, a declarat ministrul argentinian al Sănătăţii Ginés González García, care a evocat „cea mai mare campanie de vaccinare din Argentina” la momentul lansării acesteia, la Spitalul Posadas din Buenos Aires.

Flavia Loiacono, o infirmieră, a fost prima persoană vaccinată cu vaccinul rusesc Sputnik V în Argentina.

Argentina este a patra ţară din America Latină care şi-a lansat campania de vaccinare împotriva covid-19 – după Mexic, Costa Rica şi Chile, care au ales vaccinul alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech.

Vaccinarea cu Sputnik V prevede un rapel la 21 de zile după prima injecţie.

Un prim transport de 300.000 de doze a sosit în Argentina din Rusia, în Ajunul Crăciunului, în cadrul unui acord care prevede ca 19,7 milioane de doze suplimentare să fie livrate în ianuarie-februarie şi care prevede posibilitatea cumpărării altor cinci milioane.

Argentina a semnat contracte şi cu Universitatea Oxford, asociată cu laboratorul AstraZeneca, şi face parte din mecanismul Covax al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

În luna noiembrie, un oficial din Ministerul argentinian al Sănătății a declarat că vaccinurile covid-19 vor fi „obligatorii” și gratuite pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani, atunci când aceste vaccinuri vor fi disponibile, potrivit agenției de știri Xinhua.

Șeful de cabinet al ministerului, Lisandro Bonelli, a declarat într-un interviu acordat unui radio local că vaccinul va fi „obligatoriu” pentru a proteja atât interesele personale, cât și pe cele colective.

„Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani care au comorbidități, precum și lucrătorii esențiali din domeniul sănătății și personalul de Securitate, vor avea prioritate pentru vaccinare înainte de restul populației care are peste 18 ani”, a spus el.

Ministrul adjunct al Sănătăţii, Carla Vizzotti, a contrazis aceste afirmaţii, declarând că „niciun vaccin împotriva coronavirusului nu va fi obligatoriu”.

Citiți și:

Abuziva vaccinare obligatorie, dictatură și teroare

Vaccinarea obligatorie, în fața Curții Europene a Drepturilor Omului

yogaesoteric

10 ianuarie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More