Aspiraţia mea sinceră de a găsi un ghid spiritual autentic, a primit în cele din urmă răspuns

foto Pierre Crie


Destinul mi-a dat întâlnire cu

YOGA

La vârsta de 21 de ani am început să practic YOGA la un curs care se desfăşura zilnic. În faţa ochilor mei a început să se reveleze o întreagă lume de noi experienţe spirituale. După un an de practică, în interiorul meu s-a trezit aspiraţia de a căuta un alt fel de ghid spiritual, un ghid spiritual ce a atins culmile spirituale, un ghid spiritual care ar putea vorbi despre iluminare şi eliberare spirituală din propria sa experienţă.

După încheierea serviciului militar, am lucrat o perioadă în industria Hi Tech, am strâns ceva bani şi am plecat în străinătate. În Australia am avut o serie de experienţe mistice puternice, iar în culmea uneia dintre ele am primit o puternică inspiraţie, o chemare de a lăsa totul şi a pleca în India. Asta am şi făcut, am aterizat în Thailanda, cu intenţia fermă de a cumpăra un bilet pentru India, cât mai curând posibil.

În prima mea dimineaţă în Thailanda, am mers într-un restaurant, unde am stat la aceeaşi masă cu câţiva europeni. Aceştia erau practicanţi YOGA şi urmau să realizeze un film documentar spiritual. Am simţit imediat o conexiune profundă cu una dintre femeile ce se afla cu ei. Nu am putut să-i împărtăşesc sentimentele mele la acel moment, deoarece ea era împreună cu iubitul ei şi de aceea, atunci când a plecat, am simţit că trebuie să rămân acolo şi să o aştept. Aşa că am rămas în restaurant de la prânz până noaptea, iar la căderea nopţii ea a trecut prin faţa restaurantului, singură. Am alergat după ea şi i-am spus că am aşteptat-o de la prânz. Ea a râs şi nu m-a crezut, dar apoi, foarte repede, am început o conversaţie profundă, de la suflet la suflet şi, în final i-am cerut adresa de e-mail. Am aflat că era din Romania şi i-am povestit că într-una din meditaţiile mele am simţit că am o legătură profundă cu Romania iar în viitor, probabil că voi locui în această ţară pentru o perioadă. După aceea am plecat în India, dar am păstrat contactul cu ea prin e-mail. În tot acest timp, legătura dintre inimile noastre a crescut şi a devenit mai puternică.

Am fost uimit să descopăr o comunitate spirituală, atât de numeroasă, într-o ţară ca România

După un an am mers la Bucureşti pentru a o întâlni. Am vizitat-o în ASHRAM-ul în care ea locuia de câţiva ani. Mi-a prezentat comunitatea spirituală din care făcea parte şi am fost uimit să descopăr o comunitate spirituală atât de numeroasă într-o ţară ca România. Există cursuri de YOGA în aproape toate oraşele din România, la care participă mii de yoghini. În Bucureşti sunt câteva zeci de ASHRAM-uri, în care locuiesc sute de yoghini, într-o atmosferă spirituală foarte frumoasă. Aceştia practică cel puţin 3 ore pe zi YOGA şi meditaţii şi au o aspiraţie spirituală cum eu nu mai întâlnisem până atunci.

Am întrebat-o plin de uimire pe prietena mea cum de într-o ţară ca România se petrece aşa ceva. Ea mi-a răspuns zâmbind, că această comunitate spirituală s-a dezvoltat datorită lui Grieg. Grieg (Gregorian Bivolaru) este cel care a înfiinţat această şcoală de YOGA în România, fiind sursa de inspiraţie şi mentorul spiritual al acestei şcolii.

Le-am cerut celor de acolo să-mi povestească despre Grieg şi aproape toţi mi-au relatat despre câte un miracol ce li s-a petrecut în preajma lui Grieg. Am fost impresionat, dar mi-am dorit să pot experimenta şi eu aceste lucruri. Grieg era deja plecat din ţară, atunci când eu mă aflam acolo, aşa că am luat o fotografie de a lui şi am privit-o o perioadă de timp. În timpul acestei contemplări am simţit multe lucruri cum au ieşit la suprafaţă conştiinţei mele. Am avut senzaţia clară că vocea lui fusese cea care m-a făcut să plec din Australia cu un an în urmă. Am simţit imediat măreţia lui şi am recunoscut misiunea lui ca Ghid spiritual, dar a fost necesar să mai treacă ceva timp şi să am parte de multe alte experienţe spirituale, până când l-am acceptat pe deplin ca Ghid spiritual al meu. Nu m-am îndoit de faptul că Grieg este un Ghid spiritual, însă acceptarea lui ca şi Ghid spiritual al meu s-a produs gradat. Un salt major în acest sens s-a petrecut în cadrul taberei de la Costineşti. Am fost foarte entuziasmat la vederea a mii de yoghini uniţi în meditaţie care urmăreau cu sinceritate să descopere scânteia eternă ce există în fiecare dintre noi. I-am fost foarte recunoscător lui Grieg pentru câmpul spiritual al taberei şi pentru minunatele stări de conştiinţă pe care le oferea, plin de umilinţă, fiecărui participant. Atunci am făcut un legământ, că voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a-l ajuta, în aceeaşi manieră în care şi el se lasă ghidat de Dumnezeu.

Am început cursul de YOGA în România şi am aflat că există un curs săptămânal ce ajunge până la anul 21. Pe lângă lecţiile de HATHA YOGA (posturi YOGA şi tehnici de respiraţie), în fiecare săptămână învăţăm ceva nou. În primul an de curs am studiat posturile YOGA din punct de vedere spiritual, aşa cum sunt predate în cadrul acestui curs – fiecare postură corespunde unei CHAKRA-e şi unei anumite stări. Cursurile, care sunt scrise de către Grieg combină cunoştinţe din diferite tradiţii spirituale, ce au fost strânse într-o impresionantă sinteză şi care subliniază aspectele practice şi aspectele comune tuturor căilor spirituale.

Nu am crezut că încă mai există asemenea şcoli în lume, în care se poate studia în profunzime misticismul şi metafizica, precum şi modul în care pot fi acestea aplicate într-o asemenea manieră, care duce la rezultate remarcabile. Cursul mi-a îndeplinit dorinţa de a înţelege şi la nivel teoretic lumea spirituală. Multe lucruri mi-au devenit clare şi mi-au fost folositoare doar atunci când Grieg le-a pus într-un context potrivit. Dar chiar mai mult decât cunoştinţele teoretice, practica oferită în cadrul cursului mi-a împlinit nevoia de a experimenta, în cele din urmă, stări spirituale uluitoare şi profund semnificative.

Culmile experienţelor mele spirituale le-am atins în meditaţiile realizate la unison cu Grieg

Una din meditaţiile mele favorite este meditaţia în spirală, la care uneori participă mii de yoghini; aceştia se ţin de mână, fiind aranjaţi în ordinea semnelor zodiacale, tema meditaţiei fiind starea de eliberare prin miracol divin. În cadrul acestei meditaţii, câteodată simt o senzaţie puternică de transcendenţă şi o mare apropiere de Dumnezeu, pe fondul unei stări profunde de pace interioară şi fericire intensă, care apoi se menţine zile sau chiar săptămâni. După una dintre cele mai speciale meditaţii pe care le-am realizat la unison cu Grieg, m-am racordat la frecvenţa lui de vibraţie şi am emis telepatic exact ceea ce am simţit. După o săptămână, am primit în dar de la el câteva filme, care erau în legătură cu experienţa pe care o trăisem.

Mi-a plăcut foarte mult această şcoală spirituală, iar după un an şi jumatăte de vizite periodice, m-am mutat în România pentru un an de zile, unde am întâlnit alţi 10 israelieni. Apoi m-am întors în Israel, iar în prezent sunt în anul trei de curs, pe care îl realizez prin intermediul unor cursuri înregistrate video.
 
Cu ajutorul practicilor ce sunt studiate în cadrul cursului de YOGA, am învăţat să-mi controlez din ce în ce mai bine energia sexuala şi împreună cu iubita mea urmăm calea tantrică. Relaţia noastră de cuplu este prin ea însăşi o cale spirituală, iar iubirea mea pentru ea este o importanta practică spirituală pentru mine. Împreună învăţăm să menţinem şi să sublimăm energia sexuală pe centrii superiori de forţă (CHAKRA), prin evitarea ejaculării şi a pierderii secreţiilor sexuale. În acest fel, energia şi atracţia sexuală din cadrul relaţiei noastre de cuplu s-a transformat într-un adevărat combustibil spiritual.

Până atunci nu ştiam cum să realizez o punte de legătură între aspiraţiile mele spirituale, care mă înălţau, şi dorinţele sexuale, care mă făceau să mă împrăştii în toate direcţiile. Prin TANTRA am învăţat că aceste două forţe nu sunt opuse, ci se completează una pe cealaltă şi, cu îndemânare, practică şi o mare iubire, este posibil să dau energiei sexuale direcţia dorită, transformând-o astfel în energie spirituală. Iar această energie spirituală sacralizează sexualitatea.

Există învăţători spirituali a căror inimă este deschisă şi radiază iubire. Există Ghizi spirituali care au atins un înalt grad de înţelegere şi oferă o ghidare plină de înţelepciune, alţii deţin o putere energetică şi doar simpla lor prezenţa este înălţătoare şi magică. În Grieg am întâlnit toate acestea, dar mai presus de toate, ghidarea lui simplă şi umilă către mine însumi, către ceea ce este cu adevărat important în viaţă, dincolo de toate măştile pe care mi le-am construit şi mai profund decât toate tendinţele superficiale şi ataşamentele mele.

Yoav Karimer, an 3, Israel

*****
Trimite-ne şi tu relatări despre trăirile tale spirituale pe adresa redactie@yogaesoteric.net. Cele mai frumoase scrisori de la cititori vor fi publicate pe site-ul nostru, iar relatările spirituale extraordinare vor fi premiate.

yogaesoteric
17 februarie 2010

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More