Atenţie! Se schimbă macazul!

Zilele trecute am asistat din nou la o avalanşă de articole de un senzaţional ieftin privind subiectul MISA – Gregorian Bivolaru. Am scris deja despre ele în aceste zile. Totul a început cu un mega-articol fără fond şi substanţă publicat de Gardianul în data de 19 ianuarie.

Acest articol nu este altceva decât un semnal de alarmă şi totodată un apel de a face ceva pentru că dosarul Gregorian Bivolaru a intrat în impas din lipsă de probe.  În ceea ce priveşte acuzaţiile la adresa lui Gregorian Bivolaru de a fi întreţinut relaţii sexuale cu minore, autorităţile au început să se contrazică tot mai mult în ultima vreme. Ba este vorba de relaţii sexuale cu minore, ba în faţa unor minore. E destul de bizar cât de uşor se joacă justiţia română cu cuvintele într-o situaţie extrem de gravă, întrucât sunt  în joc libertatea şi imaginea unui om! Şi totuşi nimeni nu se grăbeşte să dea un punct de vedere clar, noi încă mai aşteptăm publicarea oficială a acestor date.

Pentru cei ce au ochi de văzut este însă evident că ziarul Gardianul a fost mai degrabă un Mesager. Iar mesajul transmis  a fost unul disperat ca într-o telegramă fulger. L-am putea rezuma cam aşa:

Gregorian Bivolaru nu poate fi incriminat din lipsă de probe. Stop. Acuzaţiile cu minorele nu stau în picoare. Stop. Trebuie găsit rapid altceva. Stop. Singura şansă este să creăm o legătură între el şi ancheta firmei Extaz. Stop. Dorim să acuzăm firma de evaziune fiscală şi trafic de persoane. Stop. Ajutaţi-ne să îl cumpărăm pe expertul contabil. Stop. Plătiţi-l, altfel Gregorian Bivolaru ne va scăpa printre degete. Stop.

Iată în continuare câteva fragmente din grupajul de articole publicat de Gardianul în 19 ianuarie, în care apare negru pe alb acest mesaj. Cum este posibil ca în presă să apară acuzaţii formulate de Parchet de-abia a doua zi? Acest lucru s-a mai petrecut în cazul Gregorian Bivolaru, de exemplu pe data de 29 martie când sentinţa dată de Tribunal a fost anunţată la televizor cu câteva ore înainte! De regulă acest lucru indică faptul că ziariştii, procurorii, judecătorii fac parte din aceeaşi echipă multidisciplinară ce îşi împarte sarcinile şi desfăşoară în paralel (adică simultan) anumite acţiuni care din punct de vedere legal  implică o anumită succesiune (adică trebuie să se deruleze pe rând). De aici decalajul care face ca presa să ştie cu o zi înainte care va fi decizia pe care o vor lua judecătorii, deşi acest lucru ar fi imposibil în condiţiile unei Justiţii corecte, conforme legii.

„Procesul în care Guru Gregorian Bivolaru este judecat pentru relaţii sexuale cu minori este într-o situaţie foarte încurcată pentru că principalul martor al acuzării, yoghina Mădălina Dumitru, nu s-a prezentat pentru a depune mărturie. O şansă pentru inculparea mai multor membri ai organizaţiei condusă de Guru Grieg este trimiterea în instanţă a unui dosar care se află în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este vorba de firma „Extaz”, prin care se bănuieşte că s-au făcut trafic de persoane şi spălare de bani (…)Probele că aceste contracte intermediate prin firma de impresariat le-au adus beneficii administratorilor ar fi trebuit să fie o expertiză contabilă. Acest element de anchetă a fost dispus şi dus la capăt. Se pare că expertul care a făcut calculele financiare a descoperit elemente de evaziune fiscală şi spălare de bani. (adică asta i se indică să găsească, n.n.) Din informaţiile noastre, această expertiză vitală pentru continuarea cercetărilor este gata de ceva timp. Expertul nu a pus-o, însă, la dispoziţia procurorilor pentru că nu a fost plătit”
“Este urmărirea penală pe care Parchetul General o aştepta de mult pentru a cere Tribunalului Bucureşti emiterea unui nou mandat de arestare pe numele lui Bivolaru. (…) În definitiv, nu i-ar costa nimic pentru că Poliţia nu reuşeşte să-l prindă pe „Guru” Grieg” (un mod complet pervers de a pune problema, adică: hai să-i dăm mandat că oricum nu ştim unde e. n.n.)

Nu numai că se schimbă macazul, dar se şi pregăteşte terenul pentru eventualitatea situaţiei în care se va dovedi că Gregorian Bivolaru este nevinovat. Şi cei care sunt implicaţi ştiu foarte bine că această eventualitate devine tot  mai mult  o certitudine, din moment ce în lipsă de probe ei caută acum cu disperare să fabrice un nou dosar şi un nou mandat de arestare, emiţând o acuzaţie vagă. Ce înseamnă în fond complicitatea cu care îl „agaţă” mai nou pe dl Bivolaru în acest nou dosar?!

De mai multă vreme deja, dar tot mai intens şi mai direct în ultima perioadă s-a demarat în paralel cu campania anti-MISA un întreg scenariu pentru a ne convinge că Gregorian Bivolaru este protejat de noul guvern. După mai multe articole având ca subiect cum l-au susţinut yoghinii pe Băsescu în campania electorală, atacurile (căci în ultima vreme a fi asociat cu MISA. este un mare atac la adresa credibilităţii cuiva) s-au îndreptat asupra Ministrului Justiţiei, Monica Macovei şi asupra consilierului prezidenţial, Renate Weber, care au făcut parte din APADOR-CH şi au denuţat abuzurile la care a fost supusă MISA.

O vorbă din popor spune că pisica tot în picioare cade. Cum o dai, vor să facă în aşa fel încât tot MISA şi Gregorian Bivolaru să iasă vinovaţi. Dacă ar avea probe pentru asta, nu ar mai face acest efort pentru că el nu ar fi necesar! Deocamdată acest fapt reprezintă o certă dovadă a nevinovăţiei pe care nimeni nu vrea să ne-o recunoască încă, deşi în faţa legii suntem nevinovaţi (până la proba contrarie) şi nu este nevoie să o dovedim!

Puteţi revedea aici:

esenţialul despre articolele din Gardianul în zilele de 19, 20 şi 21 ianuarie
răspunsul nostru oficial pentru Gardianul
şi o clarificare privind ştirile apărute în 21 ianuarie în majoritatea ziarelor despre un presupus nou dosar în care este acuzat dl. Bivolaru….

22 ianuarie 2005
yogaesoteric

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More