Autoritățile nigeriene au anunțat, într-un tweet, că suspendă activitatea Twitter, după ce platforma a șters o postare a președintelui

Nigeria a anunțat, în data de 4 iunie, că a suspendat total activitatea Twitter pe teritoriul său, la două zile după ce o postare a președintelui țării, Muhammadu Buhari, a fost ștearsă de pe platforma socială pentru că instiga la violență împotriva secesioniștilor regionali.

Ministerul informațiilor din guvernul nigerian, Lai Mohammed, spune că guvernul a acționat din cauza „folosirii persistente a Twitter în activități de natură să submineze existența corporatistă a Nigeriei”, conform Reuters.

El nu a precizat, însă, ce formă va lua suspendarea platformei și nici nu a dat alte detalii cu privire la activitățile menționate. Ministerul a anunțat suspendarea Twitter chiar printr-o postare pe Twitter.

Rețeaua socială a anunțat că investighează situația și că va da mai multe detalii atunci când va primi mai multe informații.

Pe 2 iunie, Twitter a anunțat că șterge postarea lui Buhari în care președintele amenința grupări secesioniste pe care le acuza că au atacat clădiri guvernamentale.

Citiţi şi:
Au înlocuit cenzura marxistă a Partidului Comunist cu cenzura neo-marxistă de pe Twitter și Facebook
Twitter refuză eliminarea pornografiei infantile, deoarece NU ‘încalcă politicile’
New York Post: Caracatița Big Tech strangulează America

yogaesoteric
13 iulie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More