Bani cu nemiluita pentru site-urile care au promovat campania guvernului în pandemie. Site-urile corporatiste au luat sute de mii de euro

Cel mai slab site a încasat „doar” 5.800 de euro

Campania Guvernului României de anul trecut, „Bani pentru presă”, a costat statul aproximativ 5 milioane de euro, scrie Pagina de Media.

Publicația citată a dezvăluit, în exclusivitate, cât a luat fiecare entitate de presă pentru sprijinirea campaniei guvernului de anul trecut privind pandemia.

Reamintim că instituțiile media s-au înscris la guvern pentru a primi bani pentru a posta pe site-uri bannere cu mesajele autorităților din pandemie. În funcție de numărul de click-uri de pe aceste bannere, site-ul respectiv a primit o sumă de bani.

Astfel, conform Pagina de Media, site-urile ProTV (sport.ro, yoda.ro, stirileprotv.ro) au primit cel mai mult: 460.000 de euro. În apropiere sunt site-urile Realitatea TV: 450.000 de euro pentru Realitatea.net și celelalte publicații din portofoliu.

Podiumul este încheiat de Radu Budeanu (fostul soț al Danei Budeanu), care prin intermediul a două companii, a primit de la guvern 430.000 de euro, pentru bannerele puse pe Gândul, Cancan, ProSport, Descoperă sau Go4It.

Nici site-urile de la Antena Group nu au stat rău: 400.000 de euro. Portofoliul Ringier și Adevărul au primit în jur de 300.000 de euro.

Iată câteva site-uri foarte cunoscute și banii încasați de la guvern:

– Evenimentul zilei și Capital au un total de aproape 220.000 de euro

Fanatik.ro a sărit de 200.000 de euro

Digi24.ro a primit 180.000 de euro.

Site-urile DCNews, ale lui Bogdan Chirieac și Val Vâlcu, au depășit pragul de 200.000 de euro de la guvern

La știripesurse și bugetul.ro se duc peste 130.000 de euro din afișările campaniei de prevenire a răspândirii covid.

Din campania finanțată de guvern, Hotnews se alege cu 53.000 de euro.

Până și site-ul comisarul.ro va încasa 10.000 de euro.

Pe ultimul loc se situează site-ul ziariștii.com, al lui Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu care au luat „doar” 5.800 de euro. Lista completă a finanțărilor este aici.

Citiți și:
Presa în România: puțină transparență, multă autocenzură, bani de la Guvern
Alexandru Săraru: „Tot timpul au fost bani în politică, dar este cinic că în pandemie au existat cele mai mari finanțări pentru partidele politice”

 

yogaesoteric
9 decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More