Brevetul asupra virusului Zika este deţinut de Fundația Rockefeller – o dovadă semnificativă că amenințarea Zika nu este ce ni se spune?

Brazilia a fost considerată „epicentrul” focarului de infecții cu virus Zika, cu mai mult de un milion de cazuri raportate. Brazilia este, de asemenea, locul unde a fost realizat proiectul cu țânțari modificaţi genetic, ce a implicat aceeași specie de ţânţari declarată a fi responsabilă pentru răspândirea virusului: Aedes aegypti. Această specie este cunoscută şi sub numele de ţânţarul febrei galbene, principala boală pe care insecta o transmitea, pe lângă febra dengue, febra Chikungunya, virusul Zika, virusul encefalitei ecvine venezuelene şi West Nile.

Oxitec, pionier al tehnologiei

Compania britanică de biotehnologie Oxitec a fost fondată în anul 2002 de trei din cercetătorii Departamentului de Zoologie al Universităţii Oxford, pentru realizarea unui proiect de tip spin-out care fusese câştigat de departament. Oxitec a dezvoltat, prin modificări genetice, tipuri de insecte, inclusiv ţânţari, ale căror larve rezultate în urma reproducerii nu supraviețuiau. Într-un studiu de pionierat, țânțarii Aedes aegypti modificați genetic au fost eliberați în Brazilia, în scopul reducerii numărului acestor ţânţari, responsabili de transmiterea multor maladii.

Facem o paranteză. În 2008, Oxitec a fost numit un pionier al tehnologiei Forumului Economic Mondial şi a fost recunoscut ca atare şi de Fundaţia Bill şi Melinda Gates. Proiectul susţinut de Oxitec nu a fost însă finanţat de familia Gates, aşa cum se afirmă în mod eronat pe anumite site-uri web, deşi aceştia finanţau experimente similare, cu ţânţari infectaţi cu un anumit microb (Wolbachia), se pare că în același scop de a reduce populaţiile de ţânţari care transmit boli.

După cum afirmă cercetătorii, în urma experimentului s-a obținut o scădere cu 80% a populaţiei de ţânţari brazilieni autohtoni care transmit febra galbenă, febra dengue şi celelalte virusuri, printre care şi Zika.

Dar cum se face însă că, în ciuda diminuării masive a acestor țânțari, în Brazilia numărul de cazuri de boală Zika a explodat? Acest aspect se pare că, deocamdată, nimeni din cei implicaţi în fabricarea ţânţarilor modificați genetic nu vrea să îl lămurească.

Unii oameni de știință au avertizat că studiul a fost prea puţin controlat pentru a se avea siguranţa că țânțarii eliberaţi în natură au pus capăt răspândirii de febră dengue, febră galbenă, chikungunya și virus Zika.

A fost un accident?

Una din sursele care fac legătura între Zika şi țânțarii modificați genetic a fost un post de pe Reddit care de atunci a ajuns viral.
„Tulpina OX513A a ţânţarului de sex masculin eliberată în Juazeiro (prin împerecherea cu ţânţari femelă din natură – n.r.), creează larve care mor în mod normal în absența antibioticelor (pentru că aşa au fost modificaţi genetic – n.r.), atunci când aceşti masculi sunt eliberaţi în sălbăticie. Problema aici este că «viața găsește o modalitate de a merge înainte». Aproximativ 3-4% din larve supraviețuiesc până la maturitate, în absența antibioticului tetraciclină. Aceste larve ar fi apoi libere să se dezvolte, să se reproducă și să-şi transmită genele. De fapt, acestea ar putea fi singurele care ar supravieţui în locuri în care populaţia de ţânţari sălbatici a fost decimată de aceste experimente.”

Rata de supraviețuire este, se pare, chiar mai mare, fapt cunoscut de Oxitec. Conform unui document intern confidenţial al companiei, divulgat în 2012, această rată de supraviețuire ar putea fi cam de 15% – chiar și cu niveluri scăzute de tetraciclină.

Ceea ce este deosebit de grav, asupra acestor ţânţari modificaţi genetic nu s-au făcut teste pentru a se verifica dacă nu cumva, spre deosebire de țânțarii normali, ei selectează virusurile pe care le transmit, putând fi, de exemplu, mai „dispuşi” să transmită virusul Zika în urma modificărilor genetice. Sau poate aceste teste s-au făcut şi acest lucru se ştie, dar este ţinut într-un mare secret?

Zika, Rockefeller şi înspăimântarea populaţiei

Rezultatul tuturor jongleriilor genetice, comerciale şi mediatice cu aceşti ţânţari modificaţi genetic este că în prezent femeile din toată America Latină sunt îndemnate să nu rămână însărcinate în următorii doi ani, pentru a nu risca să dea naștere unor bebeluși cu microcefalie, deşi anumite cercetări au arătat că nu există nicio legătură între virusul Zika şi această malformație congenitală.

În cele mai recente știri despre Zika din media oficială, țânțarii modificaţi genetic sunt luaţi în considerare pentru a fi utilizaţi în combaterea răspândirii virusului. Un aspect cel puţin dubios, ținând cont de datele anunțate de cercetători, conform cărora populaţiile de ţânţari autohtoni fuseseră decimate în proporţie de 80% de ţânţarii modificaţi genetic. Aceasta în paralel cu creşterea accelerată a cazurilor de boală Zika.
Dar, autorităţile adorm conştiinţele cetăţenilor spunând că cercetătorii se zbat pentru a dezvolta un vaccin…

În acest context, să fie o pură coincidență faptul că Fundația Rockefeller – un instrument al așa-zișilor iluminați, pe a căror agendă chiminală se află și reducerea drastică a populației globului – deţine brevetul asupra virusului Zika?

 

Virusul a fost descoperit de cercetătorii de la Rockefeller Foundation în 1947 într-o maimuţă pe care o aveau în captivitate.

Aşadar, există o serie de întrebări logice la care compania britanică Oxitec, pe de o parte, şi autorităţile sanitare braziliene, pe de altă parte, ar trebui să răspundă neîntârziat. Ce fac cu adevărat ţânţarii modificaţi genetic care au fost răspândiţi în Brazilia? Ce legătură există între decimarea populaţiei autohtone de ţânţari, supravieţuirea larvelor modificate genetic şi creşterea numărului de cazuri de boală Zika? De ce femeile braziliene sunt înspăimântate și sfătuite să nu rămână însărcinate, când virusul Zika nu determină microcefalie?

 


Citiţi şi:

Epidemia cu virusul Zika este posibil să fi fost provocată de țânțarii modificați genetic de compania britanică biotech Oxitec!

Medicii kenyeni au găsit substanţe care provoacă sterilitate în absolut toate vaccinurile antitetanos cu care s-au vaccinat fetele și femeile kenyene

 

yogaesoteric
23 aprilie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More