Când oamenii sunt nepoliticoși, te jignesc, te atacă sau te rănesc, ei au traume nevindecate, sunt plini de venin și acel venin dă pe afară

Important este ca tu să nu permiți ca ei să te otrăvească și pe tine.

Răspunde la rău cu bine, nu răspunde la rău cu rău. Dacă te lași prins într-un conflict, dacă îl jignești, îl ataci sau îl rănești și tu pe celălalt, atunci poți să știi că deja ai permis ca otrava lui să te contamineze.

Nu permite unui om care se comportă într-un mod toxic să-ți strice ziua. Nu permite unui om plin de venin să te umple și pe tine de venin.

Nu poți împiedica un om să-și împrăștie veninul, dar poți face ca acel venin să nu ajungă în interiorul tău. Păzește-ți inima!

Indiferent cât de bun, generos, politicos ești, în viață vei avea de-a face cu oameni care te vor trata într-un mod lipsit de respect sau bunătate, care te vor răni. Și de fiecare dată vei avea de ales între a te umple de venin, a te manifesta dezechilibrat, a face scandal, a jigni și tu sau a răspunde într-un mod echilibrat. Ai de ales între a mușca momeala sau nu.

De câte ori cineva te jignește, te ia peste picior, te atacă, fii conștient: „Acum mi se întinde momeala. Și e alegerea mea dacă o mușc sau nu”.

Cei mai mulți oameni mușcă momeala. Și de cele mai multe ori e aceeași momeală zi după zi, an după an, dar ei continuă să o muște.

Alegeți-vă cu înțelepciune bătăliile. Dacă vă lăsați prinși în orice conflict, dacă vă lăsați provocați de oricine, consumându-vă energia cu aspecte și persoane care nu contează, nu veți mai avea energie pentru bătăliile care chiar contează.

Citiți și:
Biruinţa finală aparţine binelui!
Adevăratul război este între Dumnezeu și diavol și se poartă pe tărâmul inimilor noastre

 

yogaesoteric
21 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More