Carantină globală o dată la 2 ani. Nebunia adepților încălzirii globale are legătură directă cu plandemia

Emisiile de dioxid de carbon este necesar să scadă cu echivalentul unui carantine globale la fiecare doi ani pentru următorul deceniu, pentru ca lumea să se menţină în limitele sigure ale încălzirii globale, au arătat cercetările.

Măsurile de carantină din întreaga lume au condus la o scădere fără precedent a emisiilor de aproximativ 7% în 2020, sau de aproximativ 2,6 miliarde de tone de CO2, dar sunt necesare reduceri între 1 miliarde şi 2 miliarde de tone în fiecare an din următorul deceniu pentru a avea şanse să menţină creşterea temperaturii în intervalul de 1,5ºC – 2ºC faţă de nivelurile preindustriale, conform cerinţelor acordului de la Paris, relatează The Guardian.

Cercetările publicate anul trecut arată că ţările începeau să-şi încetinească ratele de emisii de gaze cu efect de seră înainte ca pandemia covid-19 să se declanşeze, dar nu la nivelurile necesare pentru a preveni criza climatică.

Odată cu relaxarea măsurilor de carantină în multe ţări, au existat semne puternice că emisiile vor creşte din nou la nivelurile din 2019, afectând grav perspectivele de îndeplinire a obiectivelor de la Paris, susțin experții.

Corinne Le Quéré, coautor al studiului, a declarat că lumea se află într-un moment crucial: „Avem nevoie de o reducere a emisiilor de aproximativ dimensiunea unei carantine la fiecare doi ani, dar prin metode complet diferite”.

Guvernele este necesar să acorde prioritate acţiunilor climatice în eforturile lor de recuperare după pandemie, a spus ea.

Studiul se alătură altor cercetări care arată că scăderea drastică a emisiilor de gaze cu efect de seră asociate pandemiei va avea un impact redus asupra obiectivelor climatice pe termen lung şi poate fi urmată de o revenire rapidă, cu excepţia cazului în care ţările iau măsuri rapide pentru a limita dependența economiile lor de combustibilii fosili.

Lucrarea, publicată în revista Nature Climate Change, arată că multe dintre principalele economii ale lumii îşi reduceau emisiile înainte de pandemie. Global Carbon Project, o echipă de oameni de ştiinţă din întreaga lume, a constatat că 64 de ţări şi-au redus emisiile în perioada 2016-2019 comparativ cu 2011-2015, dar 150 de ţări au arătat o creştere a emisiilor în ultima perioadă.

Citiți și:
Carantina climatică – următorul tip de lockdown global care ni se pregătește?
Covid-ul și Schimbarea Climatică: Două manipulări după același manual
Ecologiștii apocaliptici

 

yogaesoteric
10 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More