Ce să facem să scăpăm de împietrirea inimii? (foarte util!)

 

A scăpa de împietrirea inimii este ceva ce nu depinde de un ajutor din afară. Aceasta depinde de ființa în cauză, iar soluția este să fiți veseli.

„Cum să fiu vesel” – poate să spună cineva – „când nu pot să fiu?” Dacă sunteți veseli, inima se deschide și ea, este receptivă.

Inima este adâncul cel mai adânc al fiinţei, este cel mai profund dintre toate organele pe care le avem. Inima este făcută de Dumnezeu astfel încât să se poată afla și El în ea, nu este ca orice organ. Inima de carne pe care noi o avem și bate este un simbol al Inimii spirituale, care este dincolo de ea. Inima spirituală are o profunzime aflată dincolo de conștiința personală. Inima poartă în adâncul și în profunzimea ei acel punct extraordinar, pe care l-a făcut Dumnezeu după chipul și asemănarea Lui, acolo unde spune Mântuitorul: „Vom veni cu Tatăl și locaș la el Ne vom face”. Acesta este după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, nu picioarele, și ochii, și urechile.

Conștiința noastră este un subordonat al inimii. La inimă cum ajungem? Este foarte ușor. Duceți conștiința acolo și spuneți: „Doamne Dumnezeule, miluieşte-mă după imensa milă a Ta!”

Deci, dacă aveți o stare de veselie, de detensionare, de bună dispoziție, inima se deschide și ea.

Citiți și:

Optimismul ne permite să descoperim fericirea

Spiritualitatea şi umorul

Din învăţăturile Sfântului Serafim de Sarov

 

yogaesoteric
24 octombrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More