Cecilia Tiz a fost condamnată în Germania pentru calomnierea unor yoghini

Sentinţa este definitivă şi irevocabilă. Dacă va repeta calomniile, Cecilia Tiz alias mahacutra va trebui să plătească o amendă de 250.000 de euro

de Mihai Vasilescu

În luna august, Cecilia Tiz, cunoscută şi sub pseudonimul pe care şi l-a ales ea însăşi – mahacutra, a fost condamnată în Germania pentru calomnie. Dată în judecată de doi yoghini din Germania, Cecilia Tiz a ales ca metodă de apărare negarea faptului că ea este cea care postează materiale calomnioase anti-MISA pe internet sub semnătura mahacutra. Cecilia Tiz este cunoscută presei din România pentru că alimentează de ani de zile diferite publicaţii şi diferiţi jurnalişti cu materiale calomnioase despre MISA. Ea are obiceiul de a trimite la mai multe ziare şi posturi TV în acelaşi timp articole sau materiale gata redactate pe care mulţi jurnalişti, din comoditate şi fără să le verifice, le publică. Aşa se face că, în timp, Cecilia Tiz a ajuns să fie considerată de unii jurnalişti o „sursă” avizată pe subiectul MISA, şi aceasta în ciuda faptului că ea însăşi nu a urmat niciodată cursuri de yoga în România şi nu a asistat la nicio acţiune a şcolii de yoga MISA de mai bine de 10 ani. Ziariştii care iau de bune toate calomniile vehiculate de Cecilia Tiz sunt rugaţi să se documenteze şi să facă public acest caz în care Cecilia Tiz a fost condamnată pentru calomnie, în Germania.

Cecilia Tiz este cetaţean german şi locuieşte în Germania, de aceea ea a fost până acum practic „intangibilă” pentru miile de persoane care sunt vizate şi afectate de calomniile sale pe care le dejectează cu regularitate în presă, dar mai ales pe internet. Iată însă că doi yoghini din Germania, cetăţeni germani, au acţionat cu promptitudine atunci când au aflat, pe nepusă masă, că Cecilia Tiz postează calomnii la adresa lor pe forumurile împotriva MISA de pe internet pe care activează cu regularitate. Sperăm ca exemplul lor să fie urmat şi de alţi yoghini care au avut de suferit de pe urma calomniilor Ceciliei Tiz.
(Notă. Imaginea alăturată nu este o caricatură, ci un colaj de prost-gust pe care l-a realizat însăşi Cecilia Tiz cu propria-i fotografie. Aceasta arată cât de mândră este ea de ipostaza diabolică pe care şi-o asumă.)

Un exemplu demn de urmat: cei calomniaţi de Cecilia Tiz au dat-o în judecată!

Cei doi yoghini germani se numesc Raluca şi Klaus Koch. După cum ne-au relatat ei înşişi, o cunosc pe Cecilia Tiz de ani de zile, de la cursurile de yoga din Germania – deşi nu erau prieteni apropiaţi, cei doi considerau implicit că relaţia lor cu Cecilia Tiz este una colegială, bazată pe respectul reciproc care este specific cunoştinţelor pe care le mai aveau din cadrul cursurilor de yoga. Spre marea lor surprindere, au fost anunţaţi la un moment dat de diverse persoane că Cecilia Tiz a publicat anumite calomnii la adresa lor pe forumurile pe care activează pe internet.

Cu reţinere tipic nemţească, Klaus Koch relatează că a fost „neplăcut surprins de calomniile sub orice nivel” pe care le-a scris Cecilia Tiz despre fiica lor şi despre ei, pe internet, în septembrie 2008. După doi ani, Cecilia Tiz a reluat aceleaşi idei într-o nouă postare aberantă. Klaus Koch ne-a pus la dispoziţie aceste afirmaţii ale Ceciliei Tiz, pentru a ne face o părere corectă despre gradul de mizerie al acestei persoane pe care presa din România o consideră o sursă credibilă de informaţii despre MISA. Nu vom reproduce aici acele calomnii, scrise într-un limbaj vulgar, pentru a nu-i da satisfacţie mahacutrei. Poate că acum, după o lungă propagandă împotriva MISA, Cecilia Tiz nu mai scapă în prezenţa jurnaliştilor astfel de aberaţii vulgare care o descalifică, încercând să pozeze într-o sursă de încredere, mamă responsabilă şi persoană animată de spirit civic. Dar minciunile pe care le vehiculează în calomniile ei sunt tot minciuni sfruntate, iar calomniile sunt sancţionate de lege într-o ţară civilizată ca Germania.

Klaus Koch ne-a declarat: „După ce am citit prima dată acele calomnii mizerabile, prima întrebare pe care mi-am pus-o a fost: «Ce principii morale are o astfel de persoană, astfel încât să se apuce din senin să împroaşte atâta venin, minţind cu neruşinare, lovind în persoane care nu i-au făcut nimic rău?» Căci nu a fost de ajuns că a formulat o dată această calomnie mizerabilă, ci a repetat-o într-un alt context!
Răspunsul a venit prompt: Dacă pe noi, care ne cunoşteam de atâta vreme, ne împroaşcă cu atâta noroi şi venin, când nu i-am făcut nimic rău, cum o fi cu alte persoane pe care nici măcar nu le cunoaşte, persoane despre care ea scrie constant atât de multe mizerii pe internet? Era clar pentru noi că trebuia să o dăm în judecată pentru aceste calomnii care sunt totodată nişte minciuni sfruntate! Cecilia Tiz este cetăţean de naţionalitate germană, locuieşte în Germania, deci se supune legilor din Germania. Noi, ca parte vătămată suntem de asemenea cetăţeni de naţionalitate germană şi trăim în Germania, astfel că justiţia din Germania era cea care trebuia implicată în acest caz.”

„La acea vreme nu bănuiam că va fi un drum foarte anevoios prin instanţele judecătoreşti, până să ni se facă dreptate,” a subliniat yoghinul german. Cazurile de calomnie sunt într-adevăr foarte greu de probat (căci trebuie să dovedeşti că ai fost afectat de calomnia respectivă) şi de aceea rareori se dă câştig de cauză în instanţă pe motiv de calomnie. Reamintim cititorilor că, în România, Gregorian Bivolaru a câştigat mai multe procese de calomnie, pe vremea când aceasta figura ca infracţiune în codul penal.

„Drumul foarte anevoios” prin instanţe, către dreptate

Raluca şi Klaus Koch şi-au început demersurile prin a proba faptul evident că Cecilia Tiz este cea care a postat pe internet acele calomnii sub pseudonimul mahacutra. Totuşi, pentru un demers în instanţă, acest fapt trebuia dovedit. Cei doi soţi s-au adresat procuraturii, care are la îndemână cele mai multe posibilităţi de investigaţie, depunând în acest sens o plângere la procuratura din Köln, în decembrie 2010. În paralel cu aceasta, ei au trimis prin intermediul avocatului lor o somaţie Ceciliei Tiz, solicitând să îndepărteze acele formulări calomnioase de pe forumurile de pe internet pe care activează şi să semneze o declaraţie că nu va mai repeta în viitor acele calomnii. Ambele demersuri au fost însă lipsite de consecinţe: Cecilia Tiz nu a dat niciun răspuns, în ciuda înştiinţărilor şi somaţiei făcute în condiţiile legii. Pe de altă parte, soţii Koch au primit o înştiinţare de la procuratura din Köln prin care li se aducea la cunoştinţă că procuratura nu va prelua cazul, deoarece calomnia îi vizează pe ei ca persoane particulare, la nivel personal, deci nu este considerată a fi „de interes public”. În această înştiinţare, celor doi li se recomanda să o dea în judecată pe Cecilia Tiz într-un proces de drept civil.

Prin urmare, în aprilie 2011 Raluca şi Klaus Koch au dat-o în judecată pe Cecilia Tiz la Amtsgericht, judecătoria din München, solicitând ca mahacutra să fie obligată prin decizie judecătorească să nu mai repete pe viitor calomnii similare la adresa lor. Prima reacţie din partea avocatei Ceciliei Tiz a venit după două luni, când aceasta le-a comunicat că „Cecilia Tiz nu a scris niciun comentariu pe forumurile respective de pe internet şi că nu ea, Cecilia Tiz, este mahacutra”.

Judecătoria din München, Amtsgericht München, a trimis cazul mai departe pentru a fi judecat de către Amtsgericht-ul din Leverkusen. În data de 2.12.2011 a avut loc înfăţişarea la judecătoria din Leverkusen, cu scopul de a stabili o înţelegere cu care ambele părţi să fie de acord. Partea adversă ar fi acceptat să nu mai formuleze pe viitor acele calomnii, fără însă a recunoaşte că respectivele calomnii au fost scrise chiar de Cecilia Tiz.

Pentru a scăpa basma curată, Cecilia Tiz se dezice de mahacutra

La acea înfăţisare, Cecilia Tiz (prin avocata ei) a afirmat că sub pseudonimul mahacutra nu se află doar o persoană, ci o întreagă mişcare împotriva Şcolii de yoga MISA (!!!). De asemenea, avocata a susţinut că Cecilia Tiz îşi riscă viaţa şi viaţa fiicei ei dacă se va afla în România că „mahacutra” este de fapt Cecilia Tiz, urmărind să o facă pe judecătoare sa creadă că MISA este o organizaţie periculoasă. Tactica nu este deloc nouă pentru denigratorii MISA. Şi în procesele din România au fost introduşi de procuratură unii martori „sub acoperire” dorind să se creeze aceeaşi impresie a faptului că cei care fac „dezvăluiri” despre MISA şi-ar risca viaţa. În realitate, descoperirea identităţii calomniatorilor MISA îi expune ridicolului, căci se dovedeşte implicarea lor personală, cointeresarea materială de către anchetatori şi lipsa de credibilitate ca martori. Pe de altă parte, argumentul Ceciliei Tiz, adus prin avocata ei, că dacă va recunoaşte că ea a scris acele comentarii pe forumurile împotriva MISA, va periclita atât viaţa ei, cât şi a fiicei ei, sunt ridicole de vreme ce ea apare uneori în persoană la unele posturi de televiziune în România, cu o atitudine clară împotriva Şcolii de yoga.

Revenind la procesul din Germania, tactica adoptată de Cecilia Tiz a făcut ca să nu se poată ajunge la o înţelegere în tribunal. Mai mult decât atât, acuzaţia a fost respinsă în luna ianuarie 2012 de Amtsgericht-ul din Leverkusen, pe motivul că nu exista – în opinia judecătoarei – pericolul de a se repeta acea calomniere. Soţii Koch au depus însă recurs la instanţa superioară şi anume Landesgericht, în Köln, recurs care a fost acceptat.

Dar nici soţii Koch nu doreau această înţelegere în instanţă, în forma respectivă. Ei au explicat pentru cititorii yogaesoteric: „La înfăţişarea din 2.12.2011 la tribunalul din Leverkusen nu era sub nicio formă acceptabil pentru noi să ajungem la o înțelegere, dacă Cecilia Tiz nu recunoştea explicit că ea este de fapt „mahacutra”. Dacă ea nu ar fi trebuit să recunoască în instanţă că este de fapt mahacutra, atunci de fiecare dată când ar mai fi scris comentarii calomnioase la adresa noastră, ar fi trebuit să începem un nou proces care, ca şi acesta, s-ar fi întins poate pe durata a doi ani de zile. Raluca, ca şi medic cu cabinet personal în München, Klaus ca inginer şi coordonator al Şcolii de yoga din Germania şi fiica noastră, viitoare profesoară, am avea chiar profesional şi financiar mai mult de suferit decât dacă am fi avut meserii mai «retrase», în care nu contează atât imaginea publică şi ce scrie oricine despre tine. De aceea a fost foarte important să continuăm în următoarea instanţă pentru a ni se face dreptate.”

În 15 august 2012 a avut loc judecata la Landesgericht Köln. Klaus Koch relatează: „La acea înfăţişare au fost prezenţi trei judecători. Noi am adus o serie de probe clare care toate dovedeau indubitabil că sub pseudonimul „mahacutra” se ascunde de fapt Cecilia Tiz. Judecătorii au decis că din toate doveziile aduse de către noi, este fără îndoială dovedit că sub pseudonimul „mahacutra” se ascunde Cecilia Tiz, demascată astfel ca autoare a calomniilor la adresa noastră. A fost stabilit prin sentinţă judecatorească faptul că Cecilia Tiz va suporta toate costurile judecătoreşti din prima şi a doua instanţă, precum şi costurile avocatului nostru. La această sentinţă nu mai exista posibilitatea de a depune cerere de recurs, astfel că această sentinţă este definitivă.”

„Dacă pe viitor Cecilia Tiz va mai repeta acele calomnieri împotriva noastră, va fi condamnată să plătească o amendă considerabilă de 250.000 de euro,” mai precizează Klaus şi Raluca Koch, a căror fermitate şi perseverenţă le-au adus, într-un final şi după un lung periplu prin sălile de judecată, dreptatea.

Este sau nu Cecilia Tiz cea care semnează pe internet mahacutra?

Iată ce ne-a explicat Klaus Koch, care a investigat timp de doi ani de zile toate aceste aspecte, pentru a le putea argumenta în faţa instanţei judecătoreşti: „Cecilia Tiz susţinea că în spatele pseudonimului mahacutra se ascunde o întreagă mişcare. Totuşi, din momentul în care am dat-o în judecată, de pe o zi pe alta s-au întrerupt brusc comentariile mahacutrei pe forumurile respective. Dacă ar fi fost o întreagă mişcare, atunci ar mai fi continuat, poate cu mai puţine comentarii, dar nu s-ar fi oprit brusc, mai ales că, la acea vreme, doar noi şi Cecilia ştiam că am intentat acel proces.”

Atunci când i s-a solicitat să scoată postările calomnioase la adresa familiei Koch,  Cecilia Tiz susţinea, de asemenea, că nu are influenţă asupra administraţiei site-ului pe care a postat comentarii. După ce a fost dată în judecată însă, au dispărut formulările calomnioase la adresa celor doi yoghini, fiind înlocuite de o formulare generală a acelor calomnii, fără să apară o precizare clară, cum exista anterior, legată de persoanele lor. Chiar dacă nu a făcut ea singură modificările pe forumul respectiv, cel puţin a fost „prevăzătoare”, având grijă să fie făcute aceste modificări.

Tot pentru a-şi acoperi urmele, Cecilia Tiz şi-a modificat şi „semnătura” electronică pe care o foloseşte pe forumuri. În trecut exista sub fiecare comentariu al ei formula de încheiere:

Versiunea originală:

Există, că ţi-aduci tu aminte! 

The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.

Cecilia Tiz (fostă Ghiţulescu), fost INSTRUCTOR de YOGA MISA – acreditat de Y.O.G.A. Ashram Rishikesh- Swami Vivekananda Saraswati, prima CUTRĂ bivolară, investită cu titlul MAHACUTRA de către BUSHIDO BOTEZATORUL şi acreditată de FORUM MANAGEMENTUL împotriva MISA 

Versiunea actuală:

My name is Cutra. Maha Cutra.

The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.

Ei bine, dacă nu ea era mahacutra, ne întrebăm pe bună dreptate cine a facut aceste modificări în comentariile Ceciliei Tiz, ştergând „urmele” care dovedeau legătura directă cu Cecilia Tiz?

Cecilia nu-şi reneagă doar activitatea de propagandă anti-MISA, ci şi angajatorii

Am precizat anterior strategia penibilă a apărării Ceciliei Tiz care a susţinut că nu ea ar fi mahacutra, identitate virtuală cu care de altfel se mândreşte din plin, atunci când îşi popularizează acţiunile de propagandă împotriva MISA. Deşi ea şi colegii ei (doar vreo doi-trei) de activism virtual contra MISA vor să ne facă să credem că există un întreg grup, sau de ce nu, chiar o „mişcare” (sic) care ia atitudine împotriva MISA prin postări pe internet, totuşi investigaţiile noastre au dovedit deja că este vorba doar de o mână de oameni, care n-au nici în clin şi nici în mânecă cu yoga sau cu MISA, ci sunt efectiv angajaţi şi plătiţi ca să facă propagandă împotriva şcolii de yoga. Toate aceste persoane au legături cu ministerul de interne, procuratura şi serviciile secrete, acest lucru fiind valabil inclusiv în cazul Ceciliei Tiz.

În prima fază a procesului din Germania, Cecilia Tiz a adoptat o tactică încă şi mai penibilă, solicitând instanţei ca statul să îi plătească un avocat ales de ea, sub pretextul că ar avea venituri minime, care nu îi sunt suficiente ca să-şi angajeze singură un avocat. Instanţa i-a aprobat cererea pe baza unei prevederi ce există în Germania conform căreia se acordă acest tip de ajutor pentru persoanele care au venituri foarte mici. Vă reamintim că, în realitate, Cecilia Tiz primeşte ilegal suma de 7000 de euro lunar de la site-ul de propagandă împotriva MISA, site care a fost făcut de către Adrian Năstase (sau mai bine spus, la comanda sa), în colaborare cu procuratura. Există de altfel suficiente informaţii, pe care noi le-am publicat deja, conform cărora pentru acest site se alocă în fiecare lună suma de 35.000 euro. Năstase  susţine acest site din banii „negri”, iar Cecilia Tiz este plătită cu suma de 7000 (sau chiar 7500 euro lunar, în funcţie de activitate). Acesta este însă un alt subiect pe care îl vom dezbate într-un articol separat, pentru a nu distrage atenţia cititorilor de la ştirea principală a acestui articol: Cecilia Tiz a fost condamnată definitiv pentru că a scris pe internet calomnii la adresa unor yoghini din Germania!

Citiţi şi:


Şcoala de yoga MISA semnalează modul disproporţionat şi incorect în care sunt difuzate ştirile privitoare la mediatizarea cazului MISA în Occident

Calomnia se plăteşte – procese câştigate!!! – câteva dintre procesele intentate ziariştior şi câştigate de
 domnul profesor  de yoga Gregorian Bivolaru pe parcursul aniloryogaesoteric
2 noiembrie 2012  


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More