Cei care nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie vor fi oare forțați să emigreze?

 

În luna aprilie, Ministerul Sănătăţii a readus în discuţie (şi ar dori şi în dezbatere publică) proiectul de lege ce prevede vaccinarea obligatorie a copiilor de până la 14 ani. În proiectul legislativ sunt prevăzute sancţiuni pentru părinţii care refuză vaccinarea pe motiv că ,,se pune accent pe drepturile copilului”. În prima fază, părinţii care refuză să-şi imunizeze copiii vor fi trimişi la nişte sesiuni de informare şi consiliere psihologică. Dacă nici aşa nu vor fi convinşi, părinţii vor fi obligaţi să declare refuzul vaccinării în scris, pentru ca mai apoi Ministerul Sănătății (MS) să-i reclame la Protecţia Copilului pentru rele tratamente aplicate minorilor (şi astfel, situații similare faimosului ,,caz Bodnariu” vor apare și se vor extinde la scară largă şi în România). În plus, MS îşi va asuma eventualele efecte adverse grave pentru cele 10 seruri care urmează a fi aplicate în schema naţională de vaccinare în primii 14 ani de viaţă. Din păcate, din experienţă, probabil că nu există român care să nu cunoască cum şi-a asumat până acum MS grija faţă de copiii autişti, persoanele cu cancer şi alţii aflaţi în schema de tratament a programelor naţionale… Fără a mai pune la socoteală faptul că dacă efectele adverse nu apar într-un interval de 30 de zile după vaccinare, nu sunt considerate a avea legătură cu aceasta, conform ghidului pentru raportarea reacţiilor adverse post-vaccinare RAPI.

Sigur, ar fi multe de comentat aici, dar ne vom opri la câteva aspecte punctuale.

,,Cu ocazia zilei mondiale de conştientizare a autismului, care este sărbătorită în fiecare an pe 2 aprilie, organizaţiile neguvernamentale au readus în atenţia autorităţilor publice problemele de zi cu zi pe care le întâmpină atât copiii diagnosticaţi cu această afecţiune, cât şi părinţii acestora care îi îngrijesc. În plus, ceea ce devine şi mai îngrijorător este faptul că există o tendinţă de creştere a numărului acestora.

«Aş vrea să precizez că lumea, statul, presa îşi aminteşte de noi doar pe 2 aprilie, însă viaţa noastră se desfăşoară şi până pe 2 aprilie şi după această dată, întâmpinând multe greutăţi. Pe de o parte, sunt cele financiare. Practic, statul acordă un ajutor de doar 175 de lei pentru un astfel de copil, ceea ce e infim pentru nevoile lui, mai ales că sunt copii care au boli asociate. Pe de altă parte, această tulburare de dezvoltare ar trebui cunoscută mai mult de către oameni şi în ideea de a înţelege că, atunci când te duci la farmacie, ori la supermarket nu poţi să aștepți la rând cu un astfel de copil. El nu are răbdare, îl deranjează zgomotele şi reacționează»”, ne-a declarat Mariana Stoica, preşedintele asociaţiei Diana şi mamă a unui băieţel care suferă de această tulburare.

«Desigur, există şi lacune legislative în această privinţă, plus lipsa unui personal de specialitate în grija căruia să laşi asemenea copii. Nu sunt primiţi în şcoli, în grădiniţe, ori ei trebuie să se integreze în societate, trebuie să înveţe să se descurce singuri. Cei mai mulţi sunt îngrijiţi de părinţi, dar ce se va întâmpla cu aceşti copii când vor deveni persoane adulte sau când părinţii nu vor mai fi?”, a mai adăugat interlocutoarea noastră.

Ca şi cauză a apariţiei acestei afecţiuni, preşedintele asociaţiei amintite împărtăşeşte ideea că «aceşti copii sunt victimele vaccinurilor obligatorii». «Am citit, m-am documentat, sunt studii efectuate în această privinţă. E foarte rău că la noi în ţară se impun aceste vaccinuri, fără ca părintele să-şi dea consimţământul, fără să fie informat despre reacţiile adverse ale acestora», a ţinut să mai precizeze Mariana Stoica.” – extras din ziarul Prahova.

Şi dacă următorul copil diagnosticat cu autism din cauza vaccinurilor va fi al tău, dragă părinte, ce vei face?

Pe 22 ianuarie 2015, pe România TV s-a difuzat o ştire potrivit căreia „zeci de elevi din Gorj, Bacău şi Argeş au ajuns în ultimele zile la spital după ce au făcut o reacţie adversă la vaccinul antitetanos”.

Pe 22 noiembrie 2012, o ştire de pe Hotnews ne anunţa că Ministerul Sănătăţii a decis sistarea temporară a vaccinării nou-născuţilor împotriva tuberculozei, după ce zeci de bebeluşi au fost internaţi în spital cu reacţii adverse la vaccinul antituberculos (BCG) importat din Danemarca.

Problemele cu vaccinul împotriva tuberculozei nu au dispărut nici în prezent. Potrivit unor mărturii, există zeci de cazuri de copii care de abia au scăpat cu viaţă după vaccinarea BCG efectuată în maternitatea din Ploieşti. Părinții acestor copii ar fi trebuit să se adreseze presei și televiziunilor, ca toate aceste cazuri să fie făcute publice și toţi părinţii să știe la ce pot să se aştepte.

Exemplele de acest gen pot continua pentru că sunt nenumărate de-a lungul anilor şi oricine poate căuta astfel de informaţii publice. Jurnalista Cristina Manuela D., mai menționează două exemple din viața sa personală.

„Copilul meu a fost operat la ochi în mai multe rânduri pentru chalazion. De fiecare dată am apelat la clinici particulare. Penultima dată am fost la Oftapro (Bucureşti) şi după ce i s-a pus diagnosticul am întrebat-o pe doamna doctor oftalmolog (nu i-am cerut acordul, deci nu îi voi dezvălui numele; nu ştiu dacă în prezent mai lucrează acolo) care este cauza reapariţiei acestei infecţii care nu reacţionează la antibiotice şi dacă există vreun remediu care să aibă efect pe termen lung. Răspunsul a fost foarte ferm: cauza este prezența stafilococului auriu şi în niciun caz nu îmi recomanda vaccinarea deoarece a avut câteva cazuri de copii care după administrarea vaccinului s-au trezit cu şi mai multe astfel de infecţii şi evident au avut mai mult de suferit.

Cu aproximativ trei-patru ani în urmă, pe când lucram la redacţia unui ziar local din judeţul Prahova, am asistat la o convorbire telefonică interesantă. Un medic din judeţ a sunat să ne roage să scriem despre faptul că tocmai în urma administrării vaccinurilor ROR, care teoretic trebuie să protejeze împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, s-au înmulţit cazurile de rujeolă, rubeolă la scurt timp după vaccinare… tocmai printre cei vaccinaţi.

Din păcate medicul respectiv nu şi-a asumat această declaraţie public şi astfel nimeni nu a putut scrie nimic. Dar, personal nu mă îndoiesc că avea dreptate, deoarece cunosc mai multe persoane (rude, apropiaţi) care după ce s-au vaccinat împotriva gripei, de pildă, le-a fost mult mai rău şi s-au convins singuri de cât de eficiente pot fi vaccinurile.”

Actualmente însă, situaţia devine orwelliană dacă se ajunge ca părinților să li se ia copilul pe motiv că nu sunt de acord cu un anumit ,,tratament” impus de stat. Oare toţi cei care sunt împotriva vaccinării obligatorii vor trebui să emigreze??

Este fără precedent ceea ce se petrece. Dacă românii, dacă medicii (oare în ţara asta nu există decât dr. Christa Todea Gross?) care cunosc adevărul nu vor lua atitudine ACUM, probabil că în scurt timp nu vom mai putea să facem prea multe.


Citiți și:

Plătim pentru propria moarte: vaccinurile care îmbogăţesc companiile producătoare pot să ne ucidă

Autoritățile americane recunosc implicit că vaccinurile provoacă autism, acordând despăgubiri de milioane de dolari unor copii afectați

Bătaia de joc a vaccinărilor obligatorii continuă

 

yogaesoteric
20 mai 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More