Cercetătorii de la Harvard anunță că sucurile naturale de fructe cresc riscul de infarct

Un nou studiu lansat de Harvard, care a fost distribuit masiv pe internet, a ajuns la concluzia că sucurile de fructe pot crește riscul de infarct.

Băuturile dulci, cum ar fi sucurile acidulate și sucul de fructe, pot provoca o creștere a nivelului de zahăr din sânge și pot duce la boli de inimă, diabet de tip 2 și accident vascular cerebral, potrivit noului studiu.

Studiul, publicat în American Journal of Clinical Nutrition, a constatat că cele mai populare băuturi sunt adesea cele care provoacă cele mai multe daune, datorită nivelului lor ridicat de fructoză.

Oamenii de știință de la Harvard au chestionat peste 40.000 de persoane, care nu aveau antecedente de diabet de tip 2, boli cardiovasculare și cancer și au urmărit modul în care zahărul le-a afectat sănătatea. Oamenii de știință au descoperit că aportul în exces de fructoză duce la creșterea în greutate, creșterea grăsimii viscerale (depozite adipoase care se dezvoltă în timp în jurul organelor interne) și tulburări cardiometabolice în aval, cum ar fi afecțiunile cardiace, scrie NY Post.

Citiți și:
8 cauze ale îngrășării. De ce nu scapi de kilogramele în plus
Uimitor ce se petrece cu noi dacă renunțăm la zahăr și la alcool timp de o lună
Acestea sunt cele mai cancerigene 10 alimente! Fereşte-te de ele!

 

yogaesoteric
19 februarie 2023

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More